Karácsonyi varázs Kolozsvár Magyar Gyermekkórusával (VIDEÓ)

A legnagyobb keresztény ünnepre hangolódva példátlan karácsonyi hangversenyt mutatott be kedden a Kolozsvári Magyar Opera. Nem volt még olyan alkalom Kolozsváron, amikor a Mennyből az angyalt az iskolák egyesített kórusainak előadásában, zenekari kísérettel hallhattuk. Ehhez csatlakozott a teltházas közönség, így közel 350 gyermek és több mint 800 néző énekelt együtt. Felemelő érzés volt.

A hangverseny kezdeményezője Takács Aranka, Kolozsvár Magyar Gyermekkórusának művészeti vezetője, valamint Kálló Krisztián és Fábián Apolka karnagyok, akik meghívták Kolozsvár magyar iskoláinak gyermekkórusait az együtt ünneplésre. A meghívásnak öt iskola tett eleget, így közel 350 gyermek léphetett a karácsonyi díszekbe öltöztetett színpadra.

Az esemény nem véletlenül kapta a „GyermekKARrácsony” címet, hiszen a gyermeki, tiszta csengőhang teszi igazán ünnepélyessé a karácsonyra való készülődést, így lehet igazán ráhangolódni az ünnep üzenetére. Az egymásra való odafigyelés vezérfonalként volt jelen az előadás kigondolásának és tervezésének folyamatában. Ebben az időszakban nemcsak egymásra figyelünk jobban, hanem azokra a körülöttünk élőkre is, akik nélkülözhetetlen segítségre szorulnak, így az eseményen jókénysági gyűjtést is szerveztek.

A koncerten fellépett az Apáczai Gyermekkar 5.–8. osztályos kórusa (karnagy: Szabadi Ildikó), a Báthory István Elméleti Líceum 5.–8. osztályos kórusa (karnagy: Suhárt Evelin), a János Zsigmond Unitárius Kollégium 5.–8. osztályos gimnáziumi kórusa (karnagy: Nagy Tünde), a Kolozsvári Református Kollégium Gyermekkara (karnagy: Rémán Roland-Róbert) és a Sigismund Toduță Zenei Főgimnázium „Guttman Mihály” 5.–6. osztályos kórusa (karnagy: Fábián Apolka). Közreműködött a Kolozsvári Magyar Opera zenekara és az Igazgyöngy Együttes.

Fotó: Kolozsvári Magyar Opera

Az előadás végén Kolozsvár Magyar Gyermekkórusának vezetői köszönetüket fejezték ki mindazoknak, akik lehetővé tették a hiánypótló esemény megvalósítását.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?