banner_LYJAJgUi_banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_whe5WvtP_banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Megújul Csíkszereda téli díszvilágítása, két karácsonyfát is állítanak

Elkezdődött a karácsonyi fények felszerelése Csíkszereda közterein. Néhány helyszínen látványosan bővül a díszvilágítás, az adventi koszorú a Központi parkba költözik, ebben az évben két fenyőfát állítanak.

Csíkszereda Polgármesteri Hivatala nagyrészt a korábbi évekből átmentett elemekkel díszíti fel a megyeszékhely központi részeit, a téli ünnepi világítás ugyanakkor új helyszínekkel és új díszekkel is bővül – közölte pénteken a városháza sajtószolgálata.

A Kossuth Lajos utca oszlopai új díszekbe öltöznek, és először kap ünnepi világítást a Szent Ágoston tér és a Kalász negyedbe vezető lépcső oszlopsora – részletezték. Ezen kívül fényfüzérrel díszítik a Szakszervezetek Művelődési Házának erkélyét és a Gál Sándor téri fákat is.

Szintén újdonság, hogy a szokásos egy helyett idén két köztéri karácsonyfát díszítenek fel: az egyiket a megszokott helyszínen, a Majláth Gusztáv Károly téren, a másikat a Központi parkban, ahová a város adventi koszorúját is átköltöztetik.

Érdekesség, hogy a két karácsonyfát az Octavian Goga negyedből költöztetik át. A lakónegyedfelújítás során ezeket a fákat mindenképpen ki kell vágni, a téli díszvilágítás idejére pedig újrahasznosítják. A díszvilágítás felszerelése elkezdődött, a Majláth téri fát pedig a helyére állították.

Az új elemekre beszerzésére 99 ezer lejt különített el idén a városháza – zárult a közlemény.

banner_5wMnizP8_webbanner_300x250.gif
banner_2OFm8Z0e_webbanner_3_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?