Székelyföldi kórházaknak is jut abból a felszerelésből, amit a MOL Románia támogatásából vásárol egy civil szervezet

A MOL Románia bejelentette, hogy 300 ezer euróval támogatja a Mentsétek meg a Gyermekeket (Salvați Copiii) szervezetet, hogy orvosi műszereket és berendezéseket adományozzanak az ország több gyermekkórháza és gyermekgyógyászati osztálya számára. Az adomány révén az orvosi egységek a legkorszerűbb berendezéseket: inkubátorokat, orvosi képalkotó berendezéseket és egyéb szükséges orvosi eszközöket (Holter EKG berendezéseket, kórházi ágyakat) kapják meg.

A MOL Románia segíti a civil szervezetet a legkorszerűbb orvosi berendezések beszerzésében, amelyeket hat romániai kórháznak adományoznak. A MOL a kórházak korszerűsítéséhez való hozzájárulásával többek között a koraszülött csecsemők túlélési esélyeit növelné. A berendezéseket a temesvári, a pitești-i, a brassói, a giurgiui,  a csíkszeredai és a sepsiszentgyörgyi kórházak gyermekgyógyászati osztályainak adományozzák.

Illusztráció: MOL Románia

A Mentsétek meg a Gyermekeket szervezet adatai szerint Romániában évente hozzávetőleg 20 ezer koraszülött csecsemő jön világra, több száz újszülött az életéért küzd, és korszerű egészségügyi infrastruktúrára van szükségük, hogy nagyobb esélyük legyen a túlélésre.

„A Mentsétek meg a Gyermekeket szervezet 32 éves romániai tevékenségének során lebonyolított programok közül talán ez, a szülészeti- és gyermekkórházak felszerelését szolgáló program nyújtotta nekünk a legnagyobb tanulságot. Amióta az orvosok partnerei vagyunk, az elmúlt évek során megtanultuk, hogy a társadalmi felelősségvállalás olyan értékes java a társadalomnak, amely hegyeket mozgathat meg” – nyilatkozta Gabriela Alexandrescu, a Mentsétek meg a Gyermekeket szervezet ügyvezető elnöke

„Az ultrahang készülék, amely a részlegükre kerül lehetővé teszi számunkra a vese-, emésztési- és szívproblémákkal küzdő gyermekek megfigyelését. Sokat segít majd nekünk a veleszületett rendellenességek diagnosztizálásában. Havonta 150-200 konzultációt végzünk az osztályon, 1 és 18 év közötti pácienseink vannak. Az ultrahang, amellyel jelenleg dolgozunk, régi, és már nem a legjobb eredményeket érjük el” – mondta dr. Bodó Erika gyermekgyógyász főorvos, a Sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház gyermekgyógyászati osztályvezetője.

A MOL Románia és a Mentsétek meg a Gyermekeket szervezet proektjének támogatásában részesül  a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház (három szondás ultrahang készülék), a  Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház (kórházi ágyak matraccal, Holter EKG berendezések), a Giurgiu Megyei Sürgősségi Kórház (pulzoximéter, elszívó berendezés, spirométer, elektrokardiográf, érintésmentes digitális hőmérő), a Brassói Gyermekklinikai Kórház (inkubátor, újszülött melegítő asztal), a Pitești-i Gyermekkórház (fertőtlenítő porlasztó, professzionális ortopéd fűrész, sebészeti elszívó, infúziós berendezés), a Temesvári Louis Țurcanu Sürgősségi Klinikai Gyermekkórház (toxikológiai elemző, perfúziós gép).

A készülékeket a Mentsétek meg a Gyermekeket szervezet vásárolja meg a MOL Románia által biztosított forrásból. A szükséges eszközöket az érintett kórházak orvosaival és igazgatóival folytatott megbeszélések során határozták meg, az eszközök átadása február végén kezdődik.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?