banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Cseke Attila: szervezettebb és költséghatékonyabb lesz a betegellátás Nagyváradon

Összevonva, a megyei sürgősségi kórháznak alárendelve fog tovább működni a nagyváradi városi kórház, erről döntött a fejlesztési és közigazgatási minisztérium javaslatára keddi ülésén a kormány – közölte a Facebook-oldalán Cseke Attila fejlesztési, közigazgatási és közmunkálatokért felelős miniszter.

Illusztráció | Forrás: Cseke Attila Facebook-oldalaAz egységesített intézményvezetés hatékonyabb betegellátást jelent a pácienseknek és kevesebb költséget a helyi önkormányzatnak – közölte az RMDSZ-es tárcavezető.

A gyermekgyógyászati részlegen a sürgősségi esetek fogadását teszik hatékonyabbá azáltal, hogy a két kórház fülorrgégészetét, szemészetét, illetve az ideggyógyászati és az urológiai részlegeket közös vezetés alá helyezik. „Az intézkedésre azért volt szükség, mert fölösleges kiadásokat takaríthatnak meg így. Például a könyvelőségen vagy a beszerzési osztályokon, de az összevont intézményvezetés a laboratóriumokra, a két kórház gyógyszertáraira is kiterjed” – jelentette ki Cseke Attila. 

Az átszervezés érinteni fogja a sebészetet, idegsebészetet és szívsebészetet, szájsebészetet és plasztikai sebészetet, a belgyógyászatot, bőrgyógyászatot, urológiai részleget, az elme- és tüdőgyógyászatot, az onkológiát, valamint a fertőző betegségeket kezelő részlegeket.

Kapcsolódók

Kimaradt?