A marosvásárhelyi kórházak csökkentették a Covid-osztályok ágyszámát

A fertőzések számának csökkenésével Maros megyében is csökkentek a kórházi ápolásra szoruló betegek száma, többek között a Marosvásárhelyi Megyei Klinikai Sürgősségi Kórházban, ahol a legtöbb koronavírusos beteg fér el.

Amíg a negyedik hullám csúcsán mintegy 250 ágyat foglaltak el a koronavírusos betegek, addig mára a felére csökkentették a kórház illetékesei a férőhelyek számát.

Jelenleg már csak 31 Covid-beteget ápolnak kórházban. Ennek köszönhetően a nem koronavírusos betegek is eljuthatnak a fertőző- és tüdőgyógyászati klinikákra is – jelentette ki a sajtónak adott nyilatkozatában a Dr. Ovidiu Gîrbovan a Marosvásárhelyi Megyei Klinikai Kórház vezetője.

„Jelenleg 150 koronavírusos betegeknek szánt ágy van a kórházban. Az ágyakat a fertőző- és tüdőgyógyászati részlegen, az intenzív osztályon és a kórház sürgősségi részlegén helyeztük el” – nyilatkozta a kórházvezető.Fotó: Maros Megyei Sürgősségi Klinikai Kórház

Mint fogalmazott, a beutalt 31 páciens közül kilencet az intenzív osztályon kezelnek. Hangsúlyozta, szerencsére egyetlen gyerek sem fekszik a kórházban koronavírus-fertőzés miatt. Hozzátette, információi szerint jelenleg mindössze négy gyerek esetében merül fel a fertőzés lehetősége.

Kiemelte, fontos, hogy a nem covidos pácienseket is tudják kezelni, hiszen – mint fogalmazott – a tüdőbetegségek vagy a fertőző betegségek skálája sokkal szélesebb, nem csak koronavírus által okozott tüdőgyulladás létezik.

Maros megyében összesen mintegy 140 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, az elmúlt két hétben összesen 560-an fertőződtek meg.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?