Orban: a PNL bármely pillanatban készen áll a kormányzásra

A liberálisok készen állnak arra, hogy bármely pillanatban vállalják az ország kormányzását – jelentette ki szombaton Ludovic Orban, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke, rámutatva: a következő parlamenti ülésszakban benyújtanak egy – negyedik – bizalmatlansági indítványt.

„A PNL minden pillanatban készen áll, hogy vállalja a kormányzás felelősségét. Vannak megoldásaink, vannak megfelelő embereink, vissza akarjuk állítani a normalitást és a hatékonyságot a közintézmények működésében” – jelentette ki a Klaus Johannis újabb államelnök-jelölésének támogatására indított aláírásgyűjtési kampány startjának alkalmával.

Nyomatékosította ugyanakkor, hogy a következő parlamenti ülésszakon újabb bizalmatlanság indítványt nyújtanak be a kormány ellen.

Orban nem akart részletekbe bocsátkozni arról, hogy kivel is lépne kormányra a PNL, de biztosított afelől, hogy a liberálisok képesek lesznek többséget kialakítani.

„Ki fogunk alakítani egy parlamenti többséget. A mi célkitűzésünk az, hogy minél hamarabb véget vessünk ennek a kormányzásnak, amely katasztrófálisan hat Romániára és lakóira, új és új terheket és kötelezettségeket ró az eljövendő generációkra” – szögezte le, hozzátéve, hogy szövetkeznek „bármely politikai alakulattal, vagy parlamenti képviselővel, aki csatlakozik a Johannis által képviselt eszméhez, vallja a demokrácia alapvető, liberális elveit, és valóban újra akarja építeni Romániát” annak érdekében, hogy a lakosság életminősége javuljon.

Kapcsolódók

Kimaradt?