Johannis: a PNL az USR–PLUS szövetséggel alternatívát jelenthet a jelenlegi kormányra

Az európai parlamenti választások eredményeinek tükrében a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és az USR–PLUS (a Mentsétek meg Romániát Szövetség, valamint a Szabadság, Egység és Szolidaritás Párt) szövetség együttműködve alternatívát képezhet a jelenlegi kormányzásra – mondta Klaus Johannis államelnök hétfőn, nyomatékosítva, hogy a vasárnapi választás eredménye a PSD-vel szembeni büntetőszavazásként is értékelendő.

„Megjegyzendő, hogy a PNL történelmi eredményt ért el, és én gratulálok ezért a pártnak. Az európai parlamenti választásokat a PNL nyerte, amely úton van afelé, hogy a legjelentősebb párttá váljon Romániában” – mondta.

A többi alakulatnak is gartulált az elnök az elért eredményekhez. „Az USR–PLUS szövetség kiváló eredménye azt mutatja, hogy Romániában ki lehet építeni egy komoly, hiteles alternatívát a jelenlegi, csődöt mondott többségre, és világosan kitűnik, hogy a romániaknak igényük van egy ilyen alternatívára. Ha a voksokat összeadjuk, azt látjuk, hogy a PNL az USR–PLUS-szal közösen leteheti egy olyan együttműködés alapjait, amely alternatívát jelenthet a jelenlegi becsődölt PSD-s kormányzásra. A PSD a lehető legsúlyosabb büntetést kapta katasztrófális kormányzásáért és az igazságszolgáltatás elleni folyamatos támadásaiért” – fejtette ki az államelnök a Cotroceni-palotában tartott sajtónyilatkozatában.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?