Wimbledon: Gálfi Dalma sima győzelemmel kezdett, a magyarok közül csak ő jutott tovább

Udvardy Panna két játszmában szenvedett vereséget a füves pályás Grand Slam torna második napján a nála sokkal esélyesebb Anna Kalinskayától. A női címvédő, Markéta Vondrousová szintén kikapott első mérkőzésén, így búcsúzik a tornától.

Az esőzések és játékmegszakítások ellenére nem sikerült minden keddi meccset befejezni Wimbledonban, de így is sok érdekes eredmény született a játéknapon.

Hétfőn a férfiak mezőnyében Fucsovics Márton és Marozsán Fábián is erős játékostól kapott ki, kedden a nőknél is pályára lépett a két főtáblás magyar versenyző. Gálfi Dalma eddig jó füves pályás szezont tudhat maga mögött, magabiztosan játszott kedden is az egyiptomi Mayar Sherif ellen, 6–1, 6–2-re győzte le őt.Gálfi Dalma | Fotó: Ilovetennis Facebook oldalaUdvardy Pannának nem jutott könnyű ellenfél a sorsolásnál, nem is volt esélye az orosz Anna Kalinskayával szemben, két játszmában búcsúzott a tornától. Ezzel Gálfi az egyetlen magyar egyéniben férfi és női ágon, aki túljutott az első körön.

A játéknap legnagyobb meglepetése a tavalyi győztes cseh Markéta Vondrousová búcsúja volt Bouzas Maneiro ellen. A férfiaknál bemutatkozott a hétszeres győztes Novak Djokovics is, aki korábbi sérülése ellenére nagyon simán, 6–1, 6–2, 6–2-re nyert a cseh Vit Kopriva ellen.

Megkezdte szereplését a női világelső Iga Swiatek is, aki a szebb napokat is megélt amerikai Sofia Keninnel találkozott az első fordulóban. A lengyel gond nélkül, 6–3, 6–4-re nyerte meg a mérkőzést. Szerdán a félbeszakított meccsek befejezése mellett újabb izgalmasnak ígérkező találkozókkal folytatódik majd a torna.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?