Wimbledon: Marozsán és Fucsovics is elvérzett az első játéknapon

Mindkét magyar játékos négy játszmában vesztette el saját mérkőzését a füves pályás Grand Slam tornán. Győzelemmel mutatkozott be a világelső Sinner és a címvédő Alcaraz is.

Hétfőn elrajtolt az idei wimbledoni tenisztorna, amelynek első játéknapja nem hozott nagy meglepetéseket. Fucsovics Márton balszerencsés volt a sorsolásnál, a korábbi döntős olasz Mateo Berrettinivel kellett játszania. Elvesztette ellene az első két szettet, a harmadikat 6–3-ra megnyerte ugyan, a folytatásra viszont nem maradt esélye. Berrettini egyetlen játékot engedett neki a negyedik játszmában, ezzel búcsúztatta őt a tornától.

Kép forrása: Fucsovics Márton hivatalos Facebook oldala

Marozsán Fábiánnak sem volt sokkal könnyebb feladata a remekül szerváló Jan Lennard Struff ellen, bár hátrányba kerülése után ki tudott egyenlíteni, végül ő is 3–1-re kapott ki, összeségében rossz füves szezont hagyva maga mögött.

A legjobbak meccsein nem születtek váratlan eredmények, a címvédő Alcaraz három szettben győzte le az ellene szépen helyt álló észt Lajalt. Később a világelső Sinnernek már valamivel nehezebb dolga volt Hanfmann ellen, de négy játszmában ő is megoldotta a feladatot és olasz csúcsmeccset játszhat a második fordulóban Berrettinivel.

A nőknél pályára lépő román játékosok közül Irina Begu simán, 6–0, 6–4-re kapott ki a kínai Zhu Lintől. Sorana Cîrstea is kiesett az első körben, ő a nála sokkal alacsonyabban rangsorolt brit Sonay Kartaltól szenvedett vereséget.

Győzött viszont a 19 éves Anca Todoni, aki a szerb szerencsés vesztes Olga Daniloviccsal játszott az első fordulóban. Ezzel a sikerrel elérte, hogy a mezőny egyik legjobb játékosa ellen léphessen pályára a második körben, az amerikai Gauff vár rá, aki ellen teher nélkül játszhat majd.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?