Wimbledon: Fucsovics korábbi döntőssel játszik, Marozsánnak sem volt szerencséje a sorsolásnál

Elkészítették péntek délután a jövő héten rajtoló wimbledoni tenisztorna ágrajzait. A résztvevő magyar játékosok közül többen is nehéz ellenfelet kaptak az első körben.

Bár egy ideje arról szóltak a hírek, hogy a két korábbi bajnok, Novak Djokovics és Andy Murray sérülés miatt kihagyhatja a füves pályás Grand Slam tornát, mindkettejük neve szerepel az ágrajzon. A szerb klasszis a cseh Koprivával játszik az első körben. Murray, amennyiben tényleg elindul a tornán, Thomas Machac ellen kezd.

A férfiaknál nem jártak jól a magyar játékosok a sorsolásnál, Fucsovics Márton a néhány évvel ezelőtt finálét játszó olasz Matteo Berrettini jutott neki. Amennyiben sikerrel tudná venni az akadályt, még ennél is nehezebb dolga lehetne a második körben, ahol a világelső Jannik Sinnerrel találkozhatna.

Fucsovics Márton | Fotó: Wimbledon

Marozsán Fábián a füves pályán jó szervája és játékstílusa miatt különösen erősnek számító Jan Lennard Struffot kapta. Valószínűleg neki is extra teljesítményre lesz szüksége a továbbjutáshoz.

Női ágon Udvardy Pannára is nehéz első körös ellenfél vár, a tizenhetedik helyen kiemelt orosz Anna Kalinskaya. A magyar teniszezők közül látszólag Gálfi Dalma járt a legjobban, akinek az egyiptomi Mayar Sherifen kellene túljutnia a második fordulóba jutáshoz.

A román játékosok közül Sorana Cîrstea járt a legjobban a sorsolásnál, ő a britek selejtezőből feljutott játékosát, Sonay Kartalt kapta. Irina Begunak szintén lesz reális esélye továbbjutni az első fordulóból, ő a kínai Lin Zhuval mérkőzik.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?