Wimbledon: a nőknél Ribakina, a férfiaknál Djokovics győzött

Jelena Ribakina | Fotó: AFP/Glyn KirkA férfi egyes döntővel vasárnap véget ért a wimbledoni tenisztorna. A nőknél a kazah Jelena Ribakina, a férfiaknál a szerb Novak Djokovics nyert. A magyar Udvardy Luca nagy csatában alulmaradt a juniorok döntőjében.

Másdik helyen végzett a wimbledoni tenisztorna korosztályos mezőnyének egyetlen magyarja, Udvardy Luca. A 16 éves játékos ellenfele az elsőként rangsorolt amerikai Liv Hovde volt, aki egyetlen szettet veszített a döntőig. Az intenzív és változatos küzdelem a szintén 16 esztendős Hovde diadalát hozta, a találkozó 1 óra 12 percig tartott.

Wimbledon, Junior női torna, döntő
Liv Hovde (amerikai, 1.)–Udvardy Luca (7.) 6:3, 6:4

A női egyes döntőben a kazah Jelena Ribakina és a tunéziai Onsz Dzsabur nézett farkasszemet. Bár az első szettet a tunéziai 6:3 arányban megnyerte, Ribakina 6:2-re hozta a második szettet. A döntő játékrészben pedig hasonló arányban győzött, ezzel Kazahsztán első Grand Slam-torna győztese lett női egyesben.

Wimbledon, női egyes döntő
Ribakina (kazah, 17.)–Dzsabur (tunéziai, 3.) 3:6, 6:2, 6:2

A férfi egyesek mezőnyében Novak Djokovics győzött és nyerte meg 21. Grand Slam-győzelmét, miután kereken háromórás mérkőzésen felülmúlta az ausztrál Nick Kyrgiost. A belgrádi teniszező pályafutása során hetedszer, zsinórban negyedik alkalommal lett Wimbledon bajnoka. Djokovics összességében 21. alkalommal nyert Grand Slam-tornát egyesben, ezzel lehagyta a 20 sikerig jutó Roger Federert, s eggyel megközelítette az örökrangsort 22 elsőséggel vezető Rafael Nadalt.

Wimbledon, férfi egyes döntő
Novak Djokovics (szerb, 1.)–Nick Kyrgios (ausztrál) 4:6, 6:3, 6:4, 7:6 (7–3)

A férfi párosok szintén szombaton lejátszott döntőjét az ausztrál Matthew Ebden, Max Purcell duó nyerte. A 14. helyen kiemelt duó ötjátszmás, 4 óra 16 perces mérkőzésen győzte le a másodikként rangsorolt Nikola Mektic, Mate Pavic horvát párost. Az elsőhöz és a másodikhoz hasonlóan az utolsó szett is rövidítésben dőlt el.

Wimbledon, férfi páros döntő
Matthew Ebden, Max Purcell (ausztrál, 14.)–Nikola Mektic, Mate Pavic (horvát, 2.) 7:6 (7–5), 6:7 (3–7), 4:6, 6:4, 7:6 (10–2)

A női párosok vasárnapi fináléjában  cseh Barbora Krejcíková, Katerina Siniaková kettős bizonyult a legjobbnak. A második helyen kiemelt páros az elsőként rangsorolt Elise Mertens, Csang Suaj belga, kínai duót győzte le két játszmában alig egy óra alatt.

Wimbledon, női páros döntő
Barbora Krejcíková, Katerina Siniaková (cseh, 2.)–Elise Mertens, Csang Suaj (belga, kínai, 1.) 6:2, 6:4

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?