Halep a Nemzeti Arénában mutatja be a wimbledoni trófeát

A friss wimbledoni győztes Simona Halep szerda este hét órakor a bukaresti Nemzeti Arénában bemutatja a nagyközönségnek az agliai nyílt teniszbajnokságon nyert trófeát – közölte a Román Teniszszövetség.

A konstancai lány hétfő érkezett meg az otopeni-i repülőtérre, ahol a román teniszsport két legendás alakja, Ion Țiriac és Ilie Năstase, Mihai Covaliu, a Román Olimpiai Bizottság elnöke és Bogdan Matei sportminiszter fogadta.

„Biztos vagyok benne, hogy a bukarestiek eljönnek megünnepelni ezt a nagy eseményt” – nyilatkozta Ion Ţiriac, a teniszszövetség elnöke a szerdai rendezvényről, amelyre a belépés ingyenes.

Simona Halep szombaton első romániai versenyzőként győzött Wimbledonban, miután a női egyes döntőjében 6:2, 6:2-arányban nyert az amerikai Serena Williams ellen.

A világranglista 4. helyén álló, 27 éves Simona Halepnek a 2018-as Roland Garros után ez a második Grand Slam-torna győzelme.

Az olimpiai bizottság elnöke megerősítette, hogy teljesítik Halep óhaját, és jövőre ő viheti a román zászlót a tokiói olimpián. A teniszező kifejezte remnyét, hogy sikerül érmet szereznie az ötkarikás játékokon, amelyen női egyesben és vegyes párosban is pályára lép.

Kapcsolódók

Kimaradt?