Halep lemosta a pályáról Serenát, először van román bajnoka Wimbledonnak

Simona Halep élete formájában játszva lemosta a wimbledoni centerpálya gyepéről Serena Williamsot (6-2, 6-2) és a román teniszsport történetében először emelhette magasba a bajnoki serleget.

Alaposan meglepte ellenfelét Simona Halep az első szett elején, a román lány rendkívül motiváltan állt bele a mérkőzésbe és elvette Williams első és második adogatását is. Mivel közte a sajátjait is megnyerte, Serenának 4-0 után sikerül először pontoznia az eredményjelző táblán. A továbbiakban a felek hozták az adogatásaikat, így 26 perc után a konstancai lány 6-2-re megnyerte az első játszmát.

Román teniszező soha nem nyert még Wimbledonban, legközelebb Ilie Nastase járt, aki kétszer - 1972-ben és 1976-ban - is döntőzött.

A második szettben fej-fej mellett haladtak a felek 2-2-ig, amikor Halep - szívós védekezésével és iszonyatos lábmunkájával - ismét elvette Williams adogatását. 3-2 Halep könnyedén hozta a következő adogatását, majd az egyre ötlettelenebbül játszó Serena ismét elvesztette adogatását, így a román lány 5-2-nél az első wimbledoni győzelméért adogathatott.

Ez volt kettejük tizenegyedik találkozója, az előző tíz mérlege nyomasztó 9-1-es fölényt mutatott Williams javára.

Wimbdelon, női döntő
Simona Halep-Serena Williams 6-2, 6-2

A világranglista 7. helyén álló, 27 éves Simona Halepnek a 2018-as Roland Garros után ez a második Grand Slam-torna győzelme. Simona pályafutása egyik legjobb meccsével, mindössze 55 perc alatt nyert a volt világelsővel szemben.

Halep, aki az ötödik Grand Slam-torna döntőjét játszotta (korábban hármat Roland Garrosban és egyet az Australian Openen játszott), a tenisz történetének egyik legjobb játékosát győzte le, Serenának hét bajnoki címe van Wimbledonban (2002, 2003, 2009, 2010, 2012, 2015, 2016), és karrierje során összesen 23 Grand Slam-tornát nyert. Williams tavaly döntőt játszott az All England Clubban és az US Openen is.

Johannis és Dancila máris gratulált

Klaus Johannis államfő és Viorica Dancila kormányfő is Facebook-bejegyzésében gratulált szombaton Simona Halepnek wimbledoni győzelméhez.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?