Wimbledon: Halep legyőzte Buzărnescut, és bejutott a harmadik fordulóba

Simona Halep 6:3, 4:6, 6:2-re legyőzte szerdán honfitársát, Mihaela Buzărnescut a wimbledoni teniszbajnokságon, és ezzel bejutott a Grand Slam-torna harmadik fordulójába.

A volt világelső, jelenleg a ranglista hetedik helyén álló Halepnek csaknem két óra játék után sikerült nyernie Buzărnescuval (WTA-53.) szemben, aki idei legjobb formáját hozta a mérkőzésen.

Az első szettet brékkel kezdte Halep, majd hozta a saját adogatását, Buzărnescu azonban egyenlített 2:2-re, majd 3:3-ra módosult az állás. Ekkor Halep megnyert zsinórban öt játékot, így 6:3-ra nyerte az első játszmát és 2:0-ra vezetett a másodikban, Buzărnescu azonban magára talált és fordított 4:2-re. Halep ugyan még kiegyenlített 4:4-re, de végül ellenfele nyerte a szettet 6:4-re.

A döntő játszmát Halep kezdte jobban, elhúzott 3:0-ra, aztán Buzărnescu feljött ugyan 3:2-re, ennél többre azonban nem futotta az erejéből, Halep behúzta a szettet 6:2-re.  Simona Halep egy ászt ütött a mérkőzésen, Buzărnescu egyet sem, Halep három kettős hibát vétett, ellenfele négyet.

Buzărnescu - aki tavaly a harmadik körig jutott Wimbledonban - 72 ezer font pénzdíjat és 70 ranglistapontot kap a Grand Slam-tornán nyújtott teljesítményéért. A nyolcaddöntőben az ausztrál Ajla Tomljanovicot könnyedén (6:2, 6:0) búcsúztató fehérorosz Victoria Azarenka (WTA-40.) lesz Simona Halep ellenfele.

A román játékosok közül Halepen kívül Monica Niculescu maradt még versenyben női egyesben: ő a német Andrea Petkovicot győzte le az első körben, és a belga Elise Mertens ellen lép pályára a második fordulóban, csütörtökön.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?