Wimbledon: Azarenka legyőzésével nyolcaddöntőbe jutott Halep

Nyolcaddöntőt játszhat Simona Halep a wimbledoni teniszbajnokságon, miután a pénteki harmadik fordulóban 6:3, 6:1-re legyőzte a fehérorosz Victoria Azarenkát. A jelenleg a világranglista hetedik helyén álló román lány egy óra és hét perc alatt nyerte meg a két volt világelső csatáját.

Azarenka (WTA-40.) kezdte jobban a találkozót, és egy brék után 3:1-re vezetett, ezt követően azonban a román megnyert zsinórban öt játékot, 6:3-ra hozva az első szettet. A második játszmában sem talált ellenszert a fehérorosz Halep játékára, ezt a szettet 6:1-re nyerte a román lány, aki kilenc ki nem kényszerített hibát vétett, míg ellenfele 33-at, emellett Azarenkának három kettős hibája is volt, Halepnek egy sem.

A nyolcaddöntőben a 15 éves amerikai Cori Gauff (WTA-313) és a szlovén Polona Hercog (WTA-60.) közötti mérkőzés győztese lesz Simona Halep ellenfe. A wimbledoni bajnokságon női egyesben főtáblára került román teniszezők közül csak Halep maradt versenyben, miután Monica Niculescu csütörtökön 7:5, 6:0-s vereséget szenvedett a belgiumi Elise Mertenstől.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?