FRISSÍTVE – Tenisz: Szvitolinával játszik a wimbledoni elődöntőben Simona Halep

FRISSÍTVE: Bejutott a legjobb négy közé Simona Halep a wimbledoni nyílt teniszbajnokság női egyes versenyében, miután kedden 7:6, 6:1 arányban legyőzte a kínai Csang Suajt. Az elődöntőben az ukrán Jelina Szvitolina lesz az ellenfele.

Nem volt könnyű dolga a román játékosnak, mert ázsiai ellenfele az első szettben 4:1-re elhúzott. Halep négy bréklabdát hárítva állt fel a padlóról, s végül rövidítésben hozta a játszmát 7:6-ra.

A második szettben örömteniszt mutatott be (6:1), s végül magabiztosan jutott az elődöntőbe, ahol eddig csak egyszer, 2014-ben szerepelt a wimbledoni füves pályás bajnokságon (akkor Eugenie Bouchard búcsúztatta).

 

FRISSÍTÉS: Jelina Szvitolina lesz Simona Helep ellenfele a wimbledoni elődöntőben. A WTA ranglista 8. helyén álló ukrán teniszező a cseh Karolina Muchovát verte 7:5, 6:4-re a negyeddöntőben. A másik elődöntőben az amerikai Serena Williams és a cseh Barbora Strycova játszik. A női elődöntőket csütörtökön 15 órától rendezik, a szervezők egyelőre nem döntötték el, hogy melyik meccs lesz korábban.

Kapcsolódók

Kimaradt?