Wimbledon: Gálfi és Udvardy is magabiztos játékkal jutott fel a főtáblára

 

Mindkét magyar lány kétjátszmás győzelemmel jutott tovább a selejtező utolsó fordulójából. A román Gabriela Ruse és Anca Todoni is nyerni tudott.

Harmadik fordulójához érkezett az év harmadik Grand Slam tornájának selejtezője. A csütörtöki játéknapon eldőlt, kik jutnak fel férfi és női ágon a biztos résztvevők mellett a wimbledoni verseny főtáblájára.Gálfi Dalma | Fotó: Facebook/Dalma Galfi

A selejtezőben versenyben maradt két magyar játékos közül Udvardy Panna játszotta le korábban saját mérkőzését a nála alacsonyabban rangsorolt bolgár Gergana Topalova ellen. Esélyeshez méltóan kezdett Udvardy, 6–1-re nyerte meg az első játszmát és nem akadt gondja a másodikban sem. Ott három játékot engedett ellenfelének, magabiztos teljesítménnyel biztosítva helyét a főtáblán.

Gálfi Dalma feladata már nehezebbnek tűnt saját meccse előtt, a szerb Olga Danilovics ellen azonban ő is 6–1-es szettel kezdett. Itt a második játszma már jóval szorosabb volt, de a döntő pillanatokban a magyar játékos tudott jobban teniszezni, s így megnyerte a találkozót.

A két magyar feljutó mellett biztosította főtáblás részvételét a román Gabriela Ruse és Anca Todoni is, előbbi horvát, utóbbi pedig spanyol ellenfelét múlta felül.

Kapcsolódók

Kimaradt?