Bravúros fordulat, döntő tornára jutottak Ana Bogdanék a Billie Jean King Kupában

Kevesen mertek volna fogadni arra, hogy Románia női teniszválogatottjának sikerül legyőznie Ukrajna legjobbjait a Billie Jean King Kupa selejtezőjében, főleg azt követően, hogy a nyitónap meccseit követően 2-0-s hátrányba kerültek az Egyesült Államokban rendezett tornán.

Ismeretes, hogy Horia Tecău szövetségi kapitány alakulatának tagjai gyengébben rangsoroltak Szvitolnáéknál, a szombati meccseken viszont borítottak a papírformán. Előbb Ana Bogdan múlta felül Eline Szvitolinát, majd Jaqueline Cristian győzött egynéniben Leszja Curencko ellen. A továbbjutást így a párosok meccse dönthette el, a Bogdan–Cristian duó pedig 6:2, 7:6-ra felülmúlta az ukrán ikreket, Ljudmila és Nadja Kicsenkót.

Fotó: a Román Tenisz-szövetség Facebook-oldala

Románia először kvalifikált a döntő tornára, amelyet idén november 12. és 17. között a spanyolországi Sevillában rendeznek. A spanyolok házigazdaként alanyi jogon vesznek majd részt a seregszemlén, mint ahogyan a címvédő Kanada és az elmúlt idényben döntős Olaszország is. A tizenegyszeres Fed-kupa-győztes csehek szabadkártyát kaptak. A selejtezőkről Románia mellett továbbjutott még Ausztrália, Lengyelország, Nagy-Britannia, az Amerikai Egyesült Államok, Japán, Németország és Szlovákia.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?