EXKLUZÍV - Videointerjú Bondár Annával, a legjobb magyar női teniszezővel

Két magyar sikernek is örülhettek a kolozsvári BT Arénába kilátogató nézők szerda délután, ugyanis a WTA-250-es besorolású Transylvania Openen előbb Gálfi Dalma, majd Bondár Anna is legyőzte ellenfelét.

Gálfi Dalma győzelméről itt írtunk, sikerével a veszprémi teniszező bejutott a negyedmillió dollár összdíjazású torna 2. fordulójába. A WTA-ranglista 62. helyén álló Bondár Anna már hétfőn vette ezt az akadályt az orosz-örmény kettős állampolgárságú Jelina Avaneszjan legyőzésével, így számára már a negyeddöntő volt a tét a brit Harriet Dart ellen.

A mérkőzés első játszmájában a magyar játékos azonnal elveszítette adogatójátékát, de az utolsó lehetőségnél, riválisa 5:4-es vezetésénél ő is brékelni tudott. A rövidítésben aztán Bondár előbb 4-0-ra elhúzott, majd 4-3 után sorozatban újabb három ponttal előnybe került.

A második szettben a legelőkelőbben jegyzett magyar játékos 2:1-nél már brékelőnyben volt, amit az utolsó adogatójátékáig magabiztosan őrzött. Abban Dart négy bréklabdát is kiharcolt, Bondár azonban mindet hárította, majd első lehetőségével lezárta az 1 óra 54 perces összecsapást.

Bondár a negyeddöntőben a svájci Viktorija Golubic (81.) és a negyedik helyen kiemelt orosz Anasztaszja Potapova (48.) találkozó továbbjutójával csap össze.

A mérkőzés után Bondár Anna exkluzív videointerjút adott a Maszolnak.

Transylvania Open, eredmények:

nyolcaddöntő:

  • Bondár Anna (8.)-Harriet Dart (brit) 7:6 (7-3), 6:4

1. forduló (a 16 közé jutásért):

Gálfi Dalma-Lucia Bronzetti (olasz, 9.) 4:6, 6:2, 6:4

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?