Transylvania Open: Gálfi Dalma is bejutott a második fordulóba

Gálfi Dalma három szettes mérkőzésen győzte le (4:6, 6:2, 6:4) a 9. kiemelt olasz Lucia Bronzettit a kolozsvári BT Arénában megrendezett női tenisz Transylvania Open első fordulójában.

 A WTA-250-es besorolású Transylvania Open első fordulójának utolsó mérkőzését rendezték meg szerda délután a kolozsvári BT Arénában. Gálfi Dalmának eredetileg az 1. kiemelt Barbora Krejcikovával kellett volna találkoznia, viszont a cseh sportoló az utolsó pillnatban visszalépett, így a magyar teniszező első ellenfele a 9. kiemelt Lucia Bronzetti lett.

A két játékos egymás elleni mérlege 1/1-re állt, tavaly egy svájci viadalon a 23 éves olasz, idén az Indian Wells-i selejtezőben viszont a balatonfüredi teniszező bizonyult jobbnak.

Az olasz teniszező villámrajtot vett, elvette Gálfi első adogatását. A magyar teniszező a mérkőzés elején még "küszködött a vonalakkal", ütései rendre hosszúak vagy szélesek voltak. Lassan-lassan bemérte a pálya koordinátáit és játéka is felnőtt a kemény adogatásai mellé, viszont a játszma elején összeszedett hátrányát már nem tudta ledolgozni, az első szettet Bronzetti nyerte 6-4-re.

A második játszma elején Gálfinak sikerült brékenie ellenfelét, majd 4-2-nél megismételte ezt a fegyvertényt, így 1 óra 10 perc elteltével 6-2-re megnyerte a második szettet és kiegyenlített.

Az utolsó felvonásban Gálfi 2:2-nél brékelte az olaszt, ami elegendőnek bizonyult a végelszámolásnál, mivel végigvitte előnyét, és 5:4-nél semmire kiszerválta a meccset.

A találkozó 1 óra 48 percig tartott, Gálfira a nyolcaddöntőben a spanyol Nuria Parrizas Diaz (75.) vár.

A mérkőzés után Gálfi Dalma bevallotta, hogy először jár Kolozsváron, köszönetet mondott a nézőknek a biztatásért. Mint fogalmazott, nagyon jól esett neki a lelátókról érkező magyar szurkolás.

Bondár Anna már hétfőn kvalifikálta magát a 2. fordulóba az orosz Elina Avaneszjan legyőzésével, a magyar teniszező szerda délután a brit Harriet Dart ellen játszik a negyeddöntőbe jutásért.  

Transylvania Open (WTA 250-es torna), Kolozsvár (kemény pálya, 251 750 dollár)
egyes, 1. forduló

  • Gálfi Dalma–Lucia Bronzetti (olasz, 9.) 4:6, 6:2, 6:4

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?