Transylvania Open: Anett Kontaveit gond nélkül vette első kolozsvári akadályát

A szerző felvételeA kolozsvári Transylvania Open 2. kiemeltje,  az észt Anett Kontaveit szerda koradélután két sima szettben (6-3, 7-5) intézte el a szerb Alexandra Krunicsot és kvalifikálta magát a torna második fordulójába.

Míg az 1. helyen kiemelt Simona Halep, illetve a harmadik favorit Emma Raducanu számára érzelmi szempontból lenne nagyon fontos a WTA-250-es besorolású Transylvania Open megnyerése, addig az észt Anett Kontaveit azzal a deklarált céllal érkezett Kolozsvárra, hogy a tornagyőzelemért járó pontok begyűjtésével megszerezze az utolsó még kiadó helyet a november közepén sorra kerülő WTA-világbajnokságon.

Amúgy Kontaveit, bár a torna főtáblájának összeállításakor „csak” a WTA-világranglista 19. helyén állt, és ekként a hazai favorit Simona Halep megelőzte őt, a hétfőn közzétett rangsor alapján mér a kolozsvári torna legértékesebb játékosának számít. Ez azoknak a pontoknak köszönhető, amelyeket a múlt heti Kreml Kupa megnyeréséért kapott.

Kontaveit kirobbanó formája és motivációja jelentheti a legnagyobb „veszélyt” a főtábla felső feléről érkező Halep/Raducanu párosra, az észtnek elméletileg nem kellene, hogy gondot okozzon a döntőbe jutás. Első ellenfele a WTA-ranglista 140. pozícióját elfoglaló Alexandra Krunics volt, akit különösebb fejfájás nélkül győzött le. Mindkét szettben a kulcsfontosságú pontok „megnyomásával” hozta a kötelezőt és jutott be a 2. fordulóba, ahol a holland Alison Van Uytvank lesz a következő ellenfele.

Transylvania Open, 1. forduló
Anett Kontaveit-Alexandra Krunics 6-3, 7-5

Kapcsolódók

Kimaradt?