Transylvania Open: Emma Raducanu átverekedte magát Polona Hercogon

A szerző felvételeBár csak halvány árnyéka volt New York-i önmagának, amikor szettesztesség nélkül menetelt US Openen a selejtezőből a végső győzelemig, Emma Raducanu megnyerte első mérkőzését a Kolozsváron rendezett WTA-250-es besorolású Transylvania Openen a szlovén Polona Hercog ellen.

A román és kínai felmenőkkel rendelkező, de brit színekben szereplő Emma Raducanu első kolozsvári mérkőzését óriási várakozás előzte meg a BT Arénában, nézők hiányában sajtósok, önkéntesek, a takarítószemélyzet, az épp nem dolgozó labdaszedők ültek ki a centerpálya lelátójára. A tinilány már a hétvégén maga mellé állította a kolozsváriakat – akkor még nézők előtt játszották le a selejtezőket – azzal, hogy két nyilvános edzést is tartott Gabriela Ruse társaságában, majd ezt követően édesapja anyanyelvén, vagyis románul köszöntötte az egybegyűlteket.

A torna 3. kiemeltjeként került fel a Transylvania Open főtáblájára, ahol a rendkívül tapasztalt, nála 12 évvel idősebb Polona Hercog volt első fordulós ellenfele.

Az első szettben Emma Raducanu repülőrajtot vett, elvette Hercog adogatását, és már 4-1-re is vezetett, amikor „homok került a gépezetbe”. A brit lány szemmel láthatóan szenvedett, formán kívül játszott, ütései rendre szélesek vagy hosszúak lettek, aminek meg is lett a böjtje, hiszen Hercog vérszemet kapott és a következő öt játék megnyerésével behúzta az első szettet.

A második játszmában fej fej mellett haladtak a felek, de Raducanu játéka nagyon szenvedős volt. A brit lány combja csapkodásával vezette le frusztrációját és motiválta magát összeszedettebb játékra, ami csak nem jött. Így aztán maradt a szenvedés, a küzdelem, Emma megmutatta, hogy a New York-i „légies” játék mellett képes szenvedni, megszenvedni is a győzelemért. A második játszmában 5-5-ig egálban voltak a felek, majd Raducanu a következő két game behúzásával kiharcolta a döntő szettet.

Mindkét teniszező bevonult a mosdóba, a szünet Raducanunak „sikerült jobban”, hiszen villámgyorsan elhúzott ellenfelétől. Előbb egy, aztán még egy brékkel már 5-0 volt a közönségkedvenc Raducanu javára, amikor Hercog megszerezte becsületjátékát, de a végkifejletet már nem tudta elkerülni. A harmadik szett 6-1 lett a javára, így aztán 2 óra 27 perc után széles mosollyal ünnepelhette első győzelmét a US Open fináléjában aratott sikere után.

Következő ellenfele Ana Bogdan lesz, aki az első fordulóban két szettben (7-6, 6-4) nyert a szerb Ivana Jorovics ellen.

Transylvania Open, 1. forduló
Emma Raducanu-Polona Hercog 4-6, 7-5, 6-1

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?