Transylvania Open: Bara nyerte az „Irinák harcát”

Irina Bara (WTA, 138) semlegesíteni tudta a WTA-világranglistán kettejük között tátongó hetvenegy helyes hátrányát az Irina Begu (WTA, 57) elleni mérkőzésen, így ő szolgáltatta a kolozsvári Transylvania Open első meglepetését azzal, hogy 7-6, 0-6, 6-4-re legyőzte honfitársnőjét és kvalifikálta magát a torna második fordulójába.

A szerző felvételeA 9300 néző befogadására alkalmas BT Arénában kialakított centerpálya lelátóján a játékosok stábján és a sajtó képviselőin kívül csak Drakula foglalt helyet kedd délután a két Irina, Begu és Bara összecsapását. A mérkőzést jobban rangsorolt Begu kezdte jobban, elvette fiatalabb ellenfele adogatását, aki viszont nem illetődött meg, és villámgyorsan rebrékelt. Ezt követően a felek fej fej mellett haladtak 6-6-ig, következett a tie-break, ami Baranak sokkal jobban sikerült (7-2) és 7-6-ra megnyerte az első játszmát.

Az önérzetében sértett Begu a második szettben nagyon összekapta magát és állva hagyta az első játékrész eufóriájából még magához nem térő Barát és egy 6-0-s szettel villámgyorsan kiegyenlítette az állást.

A döntő játszmában a klucsmomentumoknál Begu rendre széleset vagy hosszút ütött, így a mérkőzés végén Bara ünnepelhetett.

A 26 éves román lány következő ellenfele a svéd Rebecca Peterson lesz (WTA, 99), aki egy másik keddi összecsaláson 6-1, 6-3-ra legyőzte a horvát Jana Fettet.

Jaqueline Cristian bevonulása epikusra sikeredett a Kaja Juvan elleni maratoni összecsapás előtt.

A romány lány hozzáöltözködött a tornához, és egy Drakula-palásttal vonult be a centerpályára. Az első, 3-6-ra elvesztett szett után DraJaq - meccslabdát is mentve - megnyerte a második játszmát, és kikényszerítette a mindent eldöntő harmadik szettet. 

A BT Aréna centerpályáján 18 órakor kezdődik az Emma-Raducanu-Polona Hercog mérkőzés, amely a brit tinisztár első összecsapása lesz a Transylvania Openen. Mint ismeretes, a román-kínai felmenőkkel rendelkező teniszező szeptemberben azzal keltett világszenzációt, hogy a selejtezőből érkezve megnyerte a US Opent. A körülötte keletkezett érdeklődést mutatja az a tény is, hogy az összes jelentősebb brit sajtótermék tudósított küldött Kolozsvárra, akik Emma minden megmozdulásáról beszámolnak több milliós olvasótáboruknak.    

Transylvania Open, 1. forduló
Irina Bara-Irina Begu 7-6, 0-6, 6-4
Rebecca Peterson-Jana Fett 6-1, 6-3
Alison van Uytvanck- Danka Kovinics 6-4, 6-4
Marta Koszcuk- Bernarda Pera 6-3, 6-4

Kapcsolódók

Kimaradt?