Transylvania Open: tiltakoznak a szervezők az oltottak kitiltása ellen

Ezzel biztosan nem ösztönzik arra az embereket, hogy beoltassák magukat, vélik.

Kiverte a biztosítékot a Kolozsváron megrendezésre kerülő Transylvania Open nemzetközi tenisztorna szervezőinél a hatóságok azon döntése, mellyel kitiltották a közönséget valamennyi hazai sporteseményről. „Úgy véljük, hogy a beoltott lakosság belépésének a megtiltása súlyos csapás a folyamatban levő sportrendezvények szervezői számára, és oltásellenes kampány. Gyakorlatilag a beoltottak semmilyen előnyt nem élveznek, márpedig az ilyen intézkedések nem segítik elő az oltás népszerűsítését” – nyilatkozta Patrick Ciorcilă, a Transylvania Open főszervezője.

Ciorcilă hangsúlyozta, hogy a kolozsvári tenisztorna szervezésesorán minden járványügyi szabályt betartottak: a 10 ezer fő befogadására alkalmas csarnokba csak 1 500 nézőt engednének be, kizárólag védettségi igazolvánnyal rendelkezőket, akik egymástól egalább egy széknyi távolságra kellene üljenek. A szervező elmondása szerint a színvonalasnak ígérkező tornára szinte az összes jegy elkelt.

A BT Arena csarnokában olyan klasszisok lépnek majd pályára október 25. és 31. között mint Garbine Muguruza, Simona Halep és az US Open legutóbbi kiírásának győztese, Emma Răducanu (a nyitóképen).

(Nyitókép: Agerpres)

Kapcsolódók

Kimaradt?