banner_ImRoxvBN_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_3UKEdCdT_webbanner_300x250.gif

Ismét ezrek buliztak a hétvégén Kolozsváron

Szeptember 18-ától változtak a járványügyi szabályok Kolozsváron azt követően, hogy a város sárga besorolást kapott, mivel a fertőzési ráta meghaladta a 2 ezreléket. Szombaton így is ezrek buliztak a BT Arénában tartott hatórás koncertsorozaton, a prefektus szerint a létszámkorlátozásnak eleget téve.

Az Untold fesztivál után újabb tömegrendezvény miatt tart attól a kolozsváriak egy része, hogy elszabadulnak az esetszámok a kincses városban. Szombaton több ezren buliztak zárt térben a 80-as évek slágereire a Discoteca '80 hatórás koncertsorozaton, ahol többek között a Boney M. és egy ABBA emlékezenekar is fellépett.Forrás: Facebook/Discoteca '80

A szombattól, 18-ától érvényes előírások szerint ilyen jellegű koncertet zárt térben a helyszín kapacitásának legtöbb 70 százalékos kihasználásával lehet tartani, és a résztvevőknek kötelezően maszkot kell viselniük.

Tasnádi Szilárd István Kolozs megyei prefektus értesülései szerint a létszámkorlátozásnak a szervezők eleget tettek. Körülbelül ötezren vettek részt a zenés rendezvényen, ami a multifunkcionális csarnok befogadóképességének úgy 50 százalékos kihasználtságát jelenti, mondta el a Maszolnak a prefektus.

Tasnádinak arról nem voltak információi, hogy a rendezvényen a hatóságok megbírságolták-e azokat, akik nem viseltek maszkot – „ahogy elmondtam az Untold után is, a szabályoknak a betartása mindenkinek a saját felelőssége”. Helyszíni felvételek szerint mindenesetre voltak olyanok, aki maszkban, de voltak, akik anélkül buliztak.

A koncerten oltási igazolvány vagy negatív koronavírusteszt felmutatásával lehetett részt venni, vagy ha azt bizonyították, hogy korábban átestek a koronavírus-fertőzésen.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?