banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_nwQSwVIi_GOOGLE_728x90.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Péntektől szigoríthatják a járványügyi szabályokat Kolozsváron

Átlépte a 2 ezreléket a fertőzési ráta Kolozsváron, így a hatóságok várhatóan szigorítani fogják a járványügyi szabályokat.

Tasnádi Szilárd prefektus a Kolozsvári Rádió román adásában elmondta: elsősorban a koncerteken, fesztiválokon, sporteseményeken és magánrendezvényeken való részvételt érintik a korlátozások.

Két ezrelékes fertőzési ráta fölött a bárok, vendéglők, klubok csak 70 százalékos kapacitással működhetnek, sporteseményeken a férőhelyek legtöbb 50 százalékát lehet megtölteni, koncerteket, fesztiválokat, kulturális eseményeket legtöbb 2500 néző részvételével lehet tartani.

Magánrendezvényeket (például esküvők, keresztelők) beltéren legtöbb 300 meghívottal lehet tartani – amennyiben teszttel vagy oltási igazolvánnyal bizonyítják, hogy járványügyi szempontból nem jelentenek veszélyt másokra –, ha pedig nem mutatnak fel ilyen jellegű dokumentumokat, csak 150 meghívott lehet.

A korlátozások pénteken, szeptember 17-én léphetnek érvénybe. A prefektus emlékeztetett: az incidencia meghaladása esetén a megyei katasztrófavédelmi törzsnek 48 órája van a megfigyelésre, miután ha a helyzet változatlan marad, a települést besorolják a sárga zónába.

(Címlapfotó forrása: Kiss Gábor)

banner_y97vR58b_970x250.png

Kapcsolódók

Kimaradt?