banner_ImRoxvBN_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_3UKEdCdT_webbanner_300x250.gif

Változnak a járványügyi szabályok Kolozsváron

A Kolozs megyei vészhelyzeti bizottság csütörtökön egy sor megszorító intézkedés életbe léptetéséről döntött azokon a településeken, amelyekben a koronavírus fertőzöttségi rátája lakosságarányosan meghaladta a 2 ezreléket.

Az intézkedések Kolozsvárt, illetve Szászfenes, Tordaszentlászló és Szind községeket érintik. A megyeszékhelyen 2,15 ezrelék a fertőzöttségi incidencia, a tőszomszédságában levő Szászfenesen 2,21 ezrelék, Tordaszentlászlón 2,67 ezrelék, Szinden pedig 3,1 ezrelék, közölte Tasnádi Szilárd Kolozs megyei prefektus.Fotó: Kiss Gábor

A bizottság határozata értelmében a sportrendezvényekre csak a lelátók kapacitásának 50 százalékáig engedhetnek be nézőket, akiknek maszkot kell viselniük, és személyenként egy négyzetméter területet kell számukra biztosítani.

A mozik, az előadó- és a koncerttermek a kapacitásuk 70 százalékáig engedhetnek be nézőket, akiknek maszkot kell viselniük. Az előadások, koncertek, fesztiválok vagy más, szabad téren zajló kulturális rendezvények legtöbb 2500, maszkot viselő személy részvételével szervezhetők meg.

Családi rendezvények (esküvők, keresztelők) legtöbb 150 személy részvételével szervezhetők meg szabadtéren, és legtöbb 100 személy részvételével a vendéglőkben, bárokban, szalonokban, kultúrotthonokban, rendezvénytermekben és rendezvénysátrakban a megfelelő egészségügyi óvintézkedések betartásával. A résztvevők számát 300-ra lehet emelni beltéren, ha a résztvevők számára személyenként két négyzetméter területet biztosítanak. A szabadtéren zajló szabadidős és sporttevékenységeken legtöbb 30 személy vehet részt.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Szind községben, ahol a ráta meghaladta a 3 ezreléket bezárnak a mozik, előadó- és koncerttermek, de szabad téren is tilos bármiféle köz- vagy magánrendezvényt szervezni, határozott a megyei vészhelyzeti bizottság.  

Kapcsolódók

Kimaradt?