FRISSÍTVE - Transylvania Open: Marta Kosztjuk lesz Simona Halep ellenfele az elődöntőben

FRISSÍTVE: Negyeddöntős szakaszába érkezett a WTA-250-es besorolású Transylvania Open, a kolozsvári BT Aréna centerpályáján pénteken kialakulnak az elődöntős párharcok. FRISSÍTÉS: a nap első két összecsapása után immár tudjuk, hogy a döntő első résztvevője a Rebecca Peterson-Anett Kontaveit elődöntőből kerül ki. Simona Halep villámgyorsan elitézte (6-1, 6-1) Jaqueline Cristiant, majd Marta Kosztjuk esélyt sem adott Emma Raducanunak, így elmaradt a generációk harca.

Rebecca Peterson-Leszia Curenko 6-2, 3-6, 6-3

A nap első összecsapásán közel két órás „közelharc” után a svéd Rebecca Peterson jutott elsőként a legjobb négy közé miután 6-2, 3-6, 6-3-ra legyőzte az ukrán Leszia Curenkót.

Rebecca Peterson jutott elsőként az elődöntőbe | A szerző felvételeA világranglista 99. helyén álló Peterson egész héten kiegyensúlyozott játékkal rukkolt elő Kolozsváron, mintha a torna felsőbb szakaszaira, a pl. egy Anett Kontaveit elleni elődöntőre készült volna. A Curenko elleni mérkőzésen is elemi erejű ütésekkel kereste a vonalakat, függetlenül attól, hogy az épp aktuális eredmény nagyobb óvatosságot indokolt volna. Mivel ebbe a magas rizikófaktorú játékstílusba bele van kódolva a hibázási lehetőség, Peterson és Curenko közel két órás keresztül püfölték a labdát a BT Arénában, míg végül Peterson bebiztosította elődöntős helyét. 

Anett Kontaveit-Anhelinya Kalinyina 6-3, 6-1

Anett Kontaveit a múlt heti moszkvai tornagyőzelemmel a tarsolyában érkezett KolozsvárraA kolozsvári torna talán legjobb formában levő játékosa, a WTA-ranglista 14. helyén álló Anett Kontaveit esélyt sem adott negyeddöntős ellenfelének. Anhelinya Kalinyina  alig négy játékot nyert a 62 perces mérkőzésen (6-3, 6-1)

Mint korábban már írtuk, a Transylvania Open Kontaveit számára bír valódi téttel, hiszen az észt teniszező a győzelemért járó pontokkal épp elcsíphetné a WTA-világbajnokság utolsó kiadó helyét. 

A mérkőzés utáni nyilatkozatában Kontaveit erre is reflektált, mint fogalmazott, a cél természetesen ott lebeg a szemei előtt, de nem szeretne annyira előreszaladni, előbb meg kell nyernie soron következő elődöntőjét a svéd Rebecca Peterson ellen. Itt tudtuk meg azt is tőle, hogy bár korábban igénybe vette egy mentális tréner szolgálatait, erre most már nincs szüksége, mert teniszkarrierje mellett egy egyesült államokbeli egyetemen tanul pszichológiát.   

Simona Halep-Jaqueline Cristian 6-1, 6-1

Simona Halep gyorsan világossá tette, hogy a negyeddöntőben elszenvedett hátsérülése már a múltté, mozgásában semmilyen nehézség nem volt látható. A keze továbbra is a régi, így a héten saját szintjén felülteljesítő Jaqueline Cristiannak már a mérkőzés elejétől fel volt adva a lecke.

A volt világelső mindkét játszmában már az elején elvette Cristian adogatását, aki Halep szerváján egyetlen bréklabdához sem jutott.

Ez lesz a konstancai sportoló idei második elődöntője, azt követően, hogy Stuttgartban is bejutott a legjobb négy közé.

Emma Raducanu-Marta Kosztjuk 1-6, 2-6

"Az ifjúsági tornákon töbször is játszottam ellene, minden alkalommal tönkrevert" - mondta még csütörtökön, az Ana Bogdan ellen megnyert neygyeddöntője után Emma Raducanu elődöntőbeli ellenfeléről, az ukrán marta Kosztjukról. Pénteken sem történt változás ebből a szempontból, a Transylvania Open elődöntőjében a 19 éves Kosztjuknak csak 57 percre volt szüksége, hogy 6-1, 6-2-es megsemmisítő vereséget mérjen a US Open idei győztesére.

Emma Răducanu, akit a sajtótribünből édesapja, Ian Raducanu is megnézett, megpróbálta a labdameneteket minél rövidebbre zárni, de nagyon sok hibával játszott. A brit lánynak az adogatással is elég sok gondja akadt, hét kettős hibát vétett, szemben Kosztjukkal, aki négy ászt ütött és csak két kettős hibát vétett. 

Azt már a torna előtt tudtuk, hogy Emma Raducanu a kolozsvári szereplése után Bukarestbe utazik, hogy meglátogassa rég nem látott nagymamáját, akinek föztjét nagyon szereti, így Niculina Raducanu várhatóan már péntek este elkezdheti a töltöttkáposzta előkészítését. 

Transylvania Open, negyeddöntők
Leszia Curenko-Rebecca Peterson 2-6, 6-3, 3-6
Anhelinya Kalinyina-Anett Kontaveit 3-6, 1-6
Simona Halep-Jaqueline Cristian 6-1, 6-1
Emma Raducanu-Marta Kosztjuk 1-6, 2-6

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?