Transylvania Open: Draku-Jaqueline „kiszívta” az 5. favorit Alja Tomljanovic vérét

A szerdai három nyolcaddöntő után, csütörtökön a favoritok – Simona Halep, Anett Kontaveit és Emma Raducanu - is pályára lépnek a WTA-250-es besorolású Transylvania Openen.

Csütörtök estére tudni fogjuk, hogy a Kolozsváron rendezett Transylvania Open negyeddöntőinek párosítását, hiszen a szerdán lejátszott három nyolcaddöntő után, csütörtökön a „nagyágyúk” is pályára lépnek a BT Aréna centerpályáján.

 De előbb „könyveljük le” a szerda esti nyolcaddöntőket: Jaqueline Cristian a torna eddigi legnagyobb meglepetését szolgáltatva 7-6, 7-5-re legyőzte az 5. helyen kiemelt ausztrál Alja Tomljanovicot és ezzel bebiztosított magának egy Simona Halep elleni negyeddöntőt – amennyiben az első favoritnak csütörtökön sikerül legyőznie Varvara Gracsevát.

A torna drakulás tematikáját legjobban felvállaló Jaqueline Cristian (WTA, 105) ismét bárói palásttal vonult be a pályára, ahol az első szettben villámrajtot vett, 4-0-ra és 5-1-re is vezetett, de Alja Tomljanovic (WTA, 43) visszakapaszkodott a meccsbe, és 5-5-nél egyenlített. A tie-breakben úgy tűnt, hogy az ausztrál végig tudja vinni feltámadását, 3-0-ra is vezetett, de Cristian egy ötpontos sorozattal ismét közelebb állt az első játszma megnyeréséhez. Tomjanovic imsét egalizált, de a végső szó Jaqueline Cristiané volt, aki behúzta az első szettet. A második játszmában fej fej mellett haladtak 4-3-ig, amikor Cristian elvette Tomljanovic adogatását és a győzelemért szerválhatott. A dráma nem zárult le, az ausztrálnak violt egy újabb fellángolása, ismét egyenlített 5-5-nél. Annyiban különbözött a végkifejlet az első szetthez képest, hogy most a következő két játék a Cristiané lett, és így ő szerezte meg a negyeddöntős helyet és a lehetőséget, hogy a Halep-Gracseva párharc győztesével az elődöntőbe jutásért játszhasson.

A szerdai három nyolcaddöntő után csütörtökön további ötöt rendeznek. Cikkünk írásakor az első ezek közül már be is fejeződött, az ukrán Marta Koszcuk 6-4, 6-4-re legyőzte a német Mona Barthelt.

A nap második felében bőven lesz részük izgalomban a női tenisz szerelmeseinek, hiszen pályára lépnek a favoritok: a sort a US Open idei győztese Emma Raducanu nyitja meg, aki Ana Bogdannal játszik, majd az első helyen kiemelt Simona Halep-Varvara Gracseva összecsapás után a napot a WTA-világranglista 14. helyén álló Anett Kontaveit mérkőzése zárja a holland Alison Van Uytvanck ellen.

Transylvania Open, nyolcaddöntők

  • Anhelinya Kalinyina- Anna-Lena Friedsam 6-2, 6-2
  • Leszja Curenko- Anasztaszija Gaszanova6-2, 7-5
  • Jaqueline Cristian- Ajla Tomljanovic 7-6 (5), 7-5
  • Mona Barthel-Marta Koszcuk 4-6, 4-6
  • Irina Bara- Rebecca Peterson 0-6, 3-6
  • Emma Raducanu-Ana Bogdan
  • Simona Halep-Varvara Gracseva
  • Alison Van Uytvanck-Anett Kontaveit

Kapcsolódók

Kimaradt?