Transylvania Open: kiütötte honfitársnőjét az első helyen kiemelt Simona Halep

A szerző felvételeiRégi, az egész szezonját meghatározó sérülése előtti formáját idéző játékkal rukkolt elő szerda délután Kolozsváron Simona Halep, aki a Transylvania Open 1. kiemeltjeként honfitársát, Gabriela Rusét legyőzve (6-1, 6-2) jutott be a torna második fordulójába.

Közvetlenül a 2. kiemelt Anett Kontaveit mérkőzése után lépett pályára a BT Aréna centerpályáján az első kiemelt Simona Halep, aki Transylvania Open első fordulójában honfitársnőjével, Gabriela Ruséval csapott össze a nyolcaddöntőbe jutásért. A WTA-világranglista 18. pozícióját elfoglaló konstancai teniszező azzal a céllal érkezett Kolozsvárra, hogy egy hosszú meneteléssel restartolja karrierjét, amely idén egy kellemetlen sérülés miatt válságba került.

A román lányok párharcában Gabriela Ruse bátran kezdett, az első, maratoni hosszúságúra nyúló játékban bréklabdája is volt, de aztán Halep hibára kényszerítette ellenfelét és megnyerte az első gamet. Ezután nem volt megállás, 0-5-nél Ruse azért adogathatott, hogy a nullás szettet elkerülje, amit végül sikerült is, de csodával határos feltámadásra már nem volt képes, így 23 perc után Simona Halep megnyerte az első szettet.

A második játszmában Ruse adogathatott elsőként, ezt sikerült is hoznia, viszont erre Halep egy 3-0/s sorozattal válaszolt. Újabb Ruse játszmára jött az újabb három gémes Halep-sorozat és 1 óra 13 perc után a volt világelső ünnepelhetett.

Halep következő ellenfele az orosz Varvara Gracseva lesz, aki kisebb meglepetést okozva kedd este 6-4, 2-6, 6-4-re legyőzte a német Andrea Petkovicot.

A mérkőzés utáni első nyilatkozatában Simona Halep köszönetet mondott a kolozsvári torna szervezőinek, akiknek - a nehéz körülmények dacára - sikerült olyan feltételeket teremteni, amelyek "a legjobbat hozzák ki belőlem". 

Transylvania Open, 1. forduló
Simona Halep-Gabriela Ruse 6-1, 6-2

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?