Transylvania Open: kik hozzák be a közönséget a húzónevek visszalépése után?

A szerző felvételeHétfő délben az Ysaline Bonaventure-Varvara Gracseva (7-5, 7-5) mérkőzéssel elkezdődött a kolozsvári BT Arénában megrendezett női tenisz Transylvania Open. A második kiadásához érkezett WTA-250-es torna szervezőinek számításait komolyan áthúzták a visszalépések.

Azt már a US Open után lehetett tudni, hogy a tavalyi évvel ellentétben nem jön el Kolozsvárra Simona Halep. A legjobban helyezett román teniszező "betegszabadságra" vonult a New York-i torna után, de a jegyértékesítés kezdetén húzónévnek ott volt a brit állampolgárságú, de édesapja révén román felmenőkkel is rendelkező Emma Raducanu. A 2021-es US Open bajnokának tavaly  a pandémia ellenére "leterítették a vörös szőnyeget" Kolozsváron, a brit tini csak szuperlativuszokban beszélt az erdélyi fogadtatásról. Előreláthatóan telt ház előtt rendezték volna meg mérkőzéseit, de Emma Raducanu az ostravai tornán csuklósérülést szenvedett, és bejelentette, hogy idén nem játszik már többet.

Simona Halep és Sorana Cirstea hiányában Irina Begu volt a román húzóneve a kolozsvári tornának, de a bukaresti sportoló a múlt heti, Parmában rendezett torna után jelezte, őt se vállalja a Transyvania Opent. Így a román női teniszt Gabriela Ruse, Ana Bogdan és Jaqueline Cristian képviseli majd.

A legnagyobb név a főtáblán (hétfő délelőttig) a cseh Barbora Krejcikova volt, de a WTA-ranglista 14. helyezettje váratlanul visszalépett. "Sajnos az elmúlt két hétben nagyon sokat játszottam (vasárnap az ostravai torna döntőjében meccshátrányból nyert a világelső Iga Swiatek ellen - szerk. megj.), a csuklósérülésem kiújult, és nem tudok részt venni a kolozsvári tornán" - írta a rendezőknek. Krejcikova amúgy bombaformában játszott az elmúlt hetekben, Ostrava előtt Tallinban is ő emeltette magasba a győztesnek járó trófeát.

Krejcikova távol maradásával módosult a főtábla, az első számú kiemelt helyét a 9. Lucia Bronzetti vette át és játszik majd Gálfi Dalmával a 2. fordulóban jutásért. Gálfi mellett ott lesz a főtáblán egy másik magyar teniszező is, Bondár Anna visszatérő vendég Kolozsváron, tavaly a Winners Openen és a Transylvania Openen is részt vett. Ő az orosz-örmény kettős állampolgárságú Elina Avaneszjannnal játszik.

Bianca Șomlea, a a Transylvania Open sajtósa a Maszol kérdésére elmondta, a húzónevek kiesését egyelőre nem érzékelik, a torna utolsó két napjára nagyon jól fogynak a jegyek és remélte, hogy a román teniszezők is számíthatnak a kolozsvári közönség biztatására. 

Itt lehet tanulmányozni a főtáblát.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?