Kirostálódtak az ausztrál nyílt teniszbajnokság kiemeltjei, de a világelső Swiatek továbbjutott

Sorra esnek ki a kiemeltek az ausztrál nyílt teniszbajnokság női mezőnyében: tizenketten már az első körben kiestek, majd folytatódott a „csillaghullás” a második körben is.

Blinkova nem adta fel és rekordhosszú tie-breakkel kiejtete a harmadik kiemeltet | Fotó: Australian Open

Caroline Garcia, Elise Mertens, Ons Jabeur, Maria Sakkari és Jessica Pegula már nincsenek versenyben egyéniben, ugyanakkor Sorana Cîrstea számára már párosban is véget ért a melbourne-i Grand Slam-torna a csütörtöki vereséget követően. Ugyancsak csütörtökön búcsúzott a harmadik kiemelt Elena Rybakina, aki rekordhosszú, 22-20-as tie-breakkel maradt alul Anna Blinkovával szemben.

Versenyben van ugyanakkor a világelső Iga Swiatek, aki a második körben 6:4, 3:6, 6:3-ra verte csütörtökön az amerikai Daniella Collinst. A 2022-ben Australian Open-döntős amerikai a meccs után bejelentette, hogy az idei év végén visszavonul. Swiatek eközben Linda Nosková ellen folytatja szombaton. A harmadik körben a címvédő és a második kiemelt Arina Szabalenka az ukrán Lesia Tsurenkóvál játszik romániai idő szerint csütörtökről péntekre virradóan 3 órakor.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?