Sorsoltak a Billie Jean King Kupa döntő tornájára

Japánnal mérkőzik meg Románia női teniszválogatottja a Billie Jean King Kupa döntő tornájának nyolcaddöntőjében, derült ki a kedden tartott sorsolás alkalmával.

Ismeretes, hogy a Horia Tecău szövetségi kapitány irányította együttes bravúros sikerrel kvalifikált a november 12-20-i, sevillai fináléra. Ana Bogdan és Jacqueline Cristian egyéniben és párosban is legyőzték pár hete a jobban rangsorolt ukrán ellenfeleiket, és 3-2-es összesítettel először jutottak a Billie Jean King Kupa döntő tornájára.

Fotó: Billie Jean King Kupa/X

Ott elsőként az ugyancsak újonc Japán lesz az ellenfelük, továbbjutásuk esetén pedig az elmúlt idényben döntős Olaszországgal játszanak majd a negyeddöntőben. Az olaszok játék nélkül, egyenes ágon kerülnek a legjobb nyolc közé.

Szintén a romániai csapat ágán a házigazda Spanyolország a lengyelekkel játszik selejtezőt, a továbbjutóra pedig tízszeres Fed-kupa-győztes, szabadkártyával finalista Csehország vár.

A másik ágon a címvédő Kanada a német–brit csata győztesével találkozik, míg Ausztrália a szlovák–amerikai meccs továbbjutójával játszik.

(Nyitóképünk forrása: FRT/Facebook)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?