Újabb fölényes Sportklub győzelem született az Erste Ligában

Magabiztos vendéggyőzelmet győzelmet hozott a pénteken lejátszott Fehérvári Titánok – Csíkszeredai Sportklub mérkőzés. A székelyföldiek a mesterhármasig jutó Becze Tihamér vezérletével 5-1-re győztek a Győrben megrendezett találkozón.

Pénteken folytatódott a kétfelvonásos Titánok-Sportklub párharc, amelynek első összecsapásán ötgólos csíki siker született. A pénteki találkozó is jól kezdődött szeredai szempontból: Becze már a 4 percben betalált (0-1), tíz perccel később pedig Rokaly már kettőre növelte az előnyt (0-2). Becze Tihamér zárta keretbe az első játékrészt újabb góljával (0-3).

A második 20 perc ott kezdődött, ahol az első abbamaradt: ismét Becze volt eredményes (0-4). Ezt követően szépítettek a hazaiak, Tiaien volt a gólszerző (1-4). A hazai gól után kevéssel megsérült a mérkőzés egyik játékvezetője: Korbuly Gergely arcát az egyik eleső csíki játékos korcsolyája vágta meg. A játék egy vezetőbíróval folytatódott. A harmadik játékrész is csíki góllal kezdődött. Combs találatával le is zárult a mérkőzés lényegi szakasza (1-5).

A három gólig jutó Becze Tihamér 17 gólos a szezonban, ezzel átvette a vezetést a góllövőlistán. A Sportklub hétfőn folytatja magyarországi mérkőzés-sorozatát, az Opten Vasas HC lesz az ellenfelük, a Titánok kedden a Gyergyói HK-t fogadják majd. A játéknap másik mérkőzésén az Újpest hosszabbítást követően 3-2-re győzte le a Brassói Corona csapatát.

Jégkorong Erste Liga, alapszakasz
Fehérvári Titánok–Csíkszeredai Sportklub 1–5 (0–3, 1–1, 0–1)
Gólszerzők: Tianen (24.p.), ill. Becze (4., 19. és 23.p.), Rokaly N. (14.p.) és Combs (43.p.)
Kapura lövések száma: 26–42
Büntetőpercek: 8–14

(Borítókép: Fehérvári Titánok)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?