Jégkorong Román Kupa: könnyed csíki győzelem az első játéknapon

Az esélyeknek megfelelően alakultak a Jégkorong Román Kupa első napjának eredményei Galacon. A Vasárnapig tartó esemény nyitányaként a Csíkszeredai Sportklub négy góllal győzte le a szebb napokat megélt Steauát.

Nem tartogatott különösebb izgalmakat a kupaküzdelmek első játéknapja. Elsőként a csíkszeredaiak léptek jégre, ellenfelük az egykori sokszoros bajnokcsapat, a Bukaresti Steaua volt. A mérkőzést keretbe foglalta a székelyföldiek meccs első és utolsó perceiben szerzett 3-3 gólja, amelyre a fővárosiak csak az első húsz percben tudtak válaszolni, méghozzá kettővel. A kék-fehérek csütörtökön a hazai „kistestvér”, a Spaientia U23 ellen folytatják a kupaszereplésüket.

Jégkorong Román Kupa, B csoport, 1. forduló
Csíkszeredai Sportklub–Bukaresti Steaua 6–2 (3–2, 0–0, 3–0)
Galac, zárt kapuk mögött
Gólszerzők: Blackwater (3. és 7.p.), Maylan (11. és 54.p.), Tousignant (57.p.) és Papp (60.p.), ill. Lőrincz (14. és 16.p.)
Kapura lövések száma: 47–12
Büntetőpercek: 4, ill. 14 perc

Fölényes győzelemmel kezdte meg a szereplését a galaci tornán a Brassói Corona és a házigazda Galaci CSM is. A Cenk alattiak a Sportul Studențesc gázdáját verték 10 góllal (11-1), míg a rendező Galac a Sapientia U23-nál bizonyult jobbnak 9-0 arányban.

Csütörtökön folytatódnak a kupaküzdelmek: pályára lép a Gyergyói Hoki Klub is, ellenfele a Sportul Studențesc lesz, a másik két összecsapáson a Csíkszeredai Sportklub a Sapientia U23 csapatával, míg a Galac a Steauával játszik. A Jégkorong Román Kupa mérkőzései élőben nézhetők a galaci klub Youtube-csatornáján. Részletes program itt.

(Borítókép: CSM Galați Facebook-oldala)

Kapcsolódók

Kimaradt?