Transylvania Open: elődöntőbe jutott Gabriela Ruse

Gabriela Ruse bejutott kolozsvári BT Arénában zajló, 259.303 dolláros összdíjazású Transylvania Open elődöntőjébe azzal, hogy péntek este három szettben legyőzte a kolumbiai Emiliana Arangót.

Fotó: Transylvania OpenSimona Halep 2021-es elődöntője után Gabriela Ruse az első hazai játékos, aki négy közé jutott a kolozsvári BT Arénában rendezett 259.303 dolláros összdíjazású Transylvania Openen. A 25 éves bukaresti lány a negyeddöntőben három szettben (6-1, 0-6, 6-1) legyőzte a kolumbiai Emiliana Arangót.

Gabriela Ruse szabadkártyával érkezett Kolozsvárra és három jóval magasabban rangsorolt teniszezőt győzött le a Transylvania Openen.  „Nagyon szerettem volna bejutni az elődöntőbe! Nagyon kemény mérkőzés volt egy nehéz ellenféllel szemben. Mindent bele kellett adnom a mai győzelemért, és örülök, hogy ismét a legjobb teniszemet mutattam. A recept szerintem a mentális erő volt, az, hogy az egész csapat mögöttem állt, és rengeteg erőt adtak, de nyilván a közönség is, akik feltétel nélkül támogattak. Azt hiszem, amiben javultam az utóbbi időben, az a következetesség, kevesebbet hibázok. Nagyon agresszív teniszező vagyok. Szeretem uralni a pontokat, és úgy gondolom, hogy a teniszem akkor mutat a legjobban, amikor magabiztos vagyok” – fogalmazott győzelme után Ruse.

Az elődöntőben Gabriela Ruse a spanyol Rebeka Masarovával találkozik, aki a negyeddöntőben Ana Bogdant ejtette ki.

Másik ágon német belharc lesz a döntőbe jutásért. Tamara Korpatsch volt az első, aki bejutott a Transylvania Open elődöntőjébe, miután 3-6, 6-2, 6-4-re nyert Daria Sznigur ellen. Szombaton idei második WTA-elődöntőjét játssza honfitársa Eva Lys ellen. Eva Lys | Fotó: Transylvania OpenA 21 éves Lys remek hetet fut Kolozsváron, és győzelmet győzelemre halmoz. A Transylvania Open első mérkőzésén a torna első számú favoritját, Sorana Cîrsteát ejtette ki, a második meccsén pedig meccslabdát hárított Jaqueline Cristian ellen, és a maga javára fordította a mérkőzést. Pénteken a Jekatyerina Makarovával játszott két rövid szett után 6-2 és 6-2 arányban kvalifikálta magát első WTA-elődöntőjébe.

A szombati menetrend

  • Lys (német) - T. Korpatsch (német) (szombat, 15:00)
  • R. Masarova (spanyol) - E. Ruse (román) (szombat, 17:00) 

A Transylvania Open 2023-ra szóló bérletek már elfogytak, de a teniszrajongók, akik szeretnének eljönni a versenyre, még mindig vásárolhatnak egynapos jegyeket, amelyek aznap mindkét pályán az összes mérkőzésre belépést biztosítanak. Szombatra a szervezők megnyitják a BT Aréna 3. szintjét, hogy további ülőhelyeket biztosítsanak az arra vágyóknak. A tornára szóló jegyek kizárólag az entertix.co.uk oldalon kaphatók, és nem visszaválthatók. Az Entertix a Transylvania Open torna kizárólagos jegyértékesítési partnere.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?