Transylvania Open: az aktuális WTA-világbajnok és egy volt világelső is eljön Kolozsvárra

Bejelentette az első húzóneveket az október 16-22 között Kolozsváron megrendezésre kerülő női tenisz Transylvania Open.

A női teniszezők világranglistájának 11. helyén álló Caroline Garcia a legmagasabban jegyzett játékos, aki jelezte részvételét az október 16-22 között a Szamos-parti BT Arénában megrendezésre kerülő WTA-250-es besorolású Transylvania Openen. Az első számú favorit neve mellett szerepel még egy nagy fegyvertény, a francia teniszező nyerte a tavalyi WTA-világbajnokságot.

Mellette ott lesz a főtáblán a WTA-ranglista 21. helyén álló Donna Vekić, a legmagasabban jegyzett román játékos, Sorana Cîrstea (WTA 25.), valamint egy korábbi világelső, a cseh Karolína Plíšková, aki jelenleg a világranglista 36. pozícióját foglalja el.

„Nagyon örülünk, hogy ilyen nagy nevek is megerősítették részvételüket a Transylvania Open idei kiadásán. A verseny nevezési listája nemrég lezárult, és várjuk a végleges listát a WTA illetékeseitől, de már most elmondhatjuk, hogy egy nagyon erős verseny vár ránk. Eljön Caroline Garcia, aki jelenleg a 11. helyen áll a világranglistán, a WTA-vb címvédője. Sorana Cîrstea nagyszerű formában van, és most először fog nálunk játszani. Karolína Plíšková, kétszeres Grand Slam-döntős, szintén ott lesz a tornán. Alig várjuk, hogy a pályán lássuk őket, és reméljük, hogy a teniszrajongók nagy számban eljönnek, hogy élvezhessék a magas színvonalú teniszt” – fogalmazott Patrick Ciorcilă, a Transylvania Open tornaigazgatója.

Caroline Garciára 2011-ben figyelt fel a világ, amikor közel került ahhoz, hogy legyőzze a világelső Marija Sarapovát a francia nyílt teniszbajnokságon. Azóta Garcia egyesben és párosban is a világranglista első 5 helyezettje közé jutott, párosban kétszer is diadalmaskodott Roland Garroson. A 2022-es év Garcia erőteljes visszatérését jelentette a női tenisz élvonalába, hiszen néhány hónap alatt a 74. helyről a negyedik helyre emelkedett a világranglistán. A szezont a WTA Finals trófeájával zárta, így Amelie Mauresmo 2005-ös győzelme után ő lett Franciaország második képviselője, aki megnyerte ezt a rangos versenyt. Garcia 2022-ben négy egyéni címet is nyert, többek között Bad Homburgban, Varsóban és Cincinnatiben. Ezek mellett a Roland Garroson párosban is nyert címet honfitársa, Kristina Mladenovic oldalán.

Sorana Cîrstea a legmagasabban rangsorolt román játékos. Jelenleg a 25. helyen áll, mindössze négy pozícióra a 2013-ban elért karriercsúcsától. Sorana többek között negyeddöntős volt a 2009-es francia nyílt teniszbajnokságon, negyeddöntős a 2023-as US Openen és döntős a 2013-as Rogers Cupon.

Karolína Plíšková korábbi világelső egyesben. A cseh játékos 2017-ben nyolc hétig tartotta vezető pozícióját a világranglistán. Az erőteljes szervájáról és agresszív tenyereséről ismert Plíšková 16 egyéni és öt páros bajnoki címet nyert a WTA-tornán, és két Grand Slam-döntőbe jutott egyesben, a US Openen 2016-ban és Wimbledonban 2021-ben.

A Transylvania Open WTA 250-es besorolású női tenisztornát október 16. és 22. között rendezik meg a Szamos-parti BT Arénában. Összesen 280 WTA-pontot és 259 000 dollár pénzdíjat osztanak szét a résztvevők között.

Kapcsolódók

Kimaradt?