„Közel volt, de mégse annyira közel” – Bondár Anna kiesett a Transylvania Open negyeddöntőjében (VIDEÓINTERJÚ)

Bondár Annának második nekifutásra sem sikerült legyőznie Anasztaszija Potapovát, a legjobb magyar női teniszező 5:7, 6:3, 1:6-ra kikapott orosz ellenfelétől a WTA-250-es besorolású, negyedmillió dollár összdíjazású Transylvania Open negyeddöntőjében. 

"Közel volt, de mégse annyira közel, hiszen a vége 6:1 lett" - értékelte józanul teljesítményét a Maszol kérdésére a mérkőzés után Bondár Anna. Mint fogalmazott, az utolsó szett eléggé sima volt, de voltak esélyei, kétszer is visszabrékelhette volna Potapovát. 

Karrierjük során másodszor találkoztak a kolozsvári BT Aréna centerpályáján, az év elején az Australian Opent felvezető Melbourne Summer Set 1 tornán is három játszmás küzdelemben kerekedett felül az orosz. 

Hasonlóan szorosan alakult a kolozsvári mérkőzésük is, 4-4-ig fej fej mellett haladtak a felek, majd három brék következett, és mivel ebből kettőt az orosz játékos ért el, csaknem egy óra után vezetéshez jutott.

A második játszma elején Bondár bajba került, 1:1-nél elveszítette adogatását, ám azonnal javított, majd a szett "hajrájában" sikerült másodszor is elnyernie ellenfele szerváját, így 5:3-nál az egyenlítésért adogatott és ki is használta előnyét. A szett utolsó játékában ugyanakkor alaposan meg kellett szenvednie a magyar teniszezőnek, aki négy bréklabdát hárított és negyedik játszmalabdáját tudta csak értékesíteni.

A szerző felvételeA mérkőzést a helyszínen "tekintette meg" minden idők legsikeresebb román férfi teniszezője, Ilie Nastase is. Az ATP-világranglista első világelsője Patrick Ciorcilával, a Transylvania Open tornaigazgatójával vihorászta végig Bondár és Potapova mérkőzését.

Az ausztráliai "sorminta" (mindvégig szoros csata) a mindent eldöntő harmadik játmszmában szakadt meg. Bondár korán elvesztette adogatását, majd amikor lett volna esélye visszajönni a mérkőzésbe (Potapova két adogatójátékán összesen 5 bréklabdája is volt - szerk. megj.), a kulcspontokat rendre az orosz nyerte meg. Így aztán a vége simább lett annál, amit az első két szett előrevetített.

Transylvania Open, WTA-250, negyeddöntő

  • Anasztaszija Potapova (orosz, 4.)-Bondár Anna (8.) 7:5, 3:6, 6:1
  • Jule Niemeier (német)-Jasmine Paolini (olasz) 5:7, 5:7
  • Anna Blinkova (orosz)-Anhelinya Kalinyina (ukrán)
  • Nurria Parrizas Diaz (spanyol)- Hsziju Vang (kínai)
    16/9 vagy 1920x1080
    CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?