Transylvania Open: Gálfi kiesett, Potapova lesz Bondár ellenfele

Csütörtökön 2. fordulós mérkőzésekkel folytatódott a kolozsvári BT Arénában megrendezett negyedmillió dollár összdíjazású Transylvania Open: a nap első összecsapásán kiderült, hogy ki lesz Bondár Anna negyeddöntős ellenfele, aztán az is eldőlt, hogy a szeghalmi lány egyedüliként képviseli Magyarországot az egyesek versenyben, ugyanis Gálfi Dalma vereséget szenvedett a spanyol Nuria Parrizas Diaztól.

A WTA-250-es besorolású Transylvania Open női tenisztorna első csütörtöki mérkőzését különös figyelemmel figyelhették a magyar tenisz szerelmesei, ugyanis a már korábban negyeddöntőbe jutott Bondár Anna következő ellenfele került ki a párharcból.

Viktorija Golubic és Anasztaszja Potapova összecsapása eléggé egyoldalúra sikeredett, a 4. kiemelt orosz sportoló két játszmában felülkerekedett, így pénteken ő játszhat Bondárral az elődöntőbe jutásért. 

Amint azt a legjobban helyezett magyar teniszező a Maszolnak adott exkluzív videointerjúban elmondta, egyszer játszottak már egymás ellen. Mivel nem emlékezett a tornára és a pontos eredményre, utánanéztünk: idén januárban, az Australian Opent felvezető Melbourne Summer Set 1 torna nyolcaddöntőjében játszottak egy három szettes mérkőzést, amit az orosz 6-4, 6-7, 7-5-re nyert meg.

   

A második csütörtöki mérkőzésen a WTA-ranglista 89. helyét elfoglaló Gálfi Dalma lépett pályára a tizennégy pozícióval előrébb álló spanyol Nuria Parrizas Diaz ellen. Kettejük első, és egyetlen találkozóján a US Open első fordulójában Gálfi örülhetett, így Parrizas Diaz számára különösen fontos volt a revansvétel lehetősége.

A kolozsvári összecsapás elején a 31 éves spanyol kétszer is elvette Gálfi adogatását, aki - hasonlóképpen első fordulós mérkőzéséhez - "le akarta ütni" ellefelét a pályáról. A spanyol megelégedett a labdák biztonságos visszaütögetésével, a magyar teniszező a termérdek ki nem kényszerített hibájával tulajdonképpen magát verte meg.

A második szett forgatókönyve sem tért el sokkal, Gálfi Dalma 1-5-nél lazult el annyira, hogy minden mindegy alapon elkezdett jobban teniszezni. A következő három játék megnyerésével visszajött 4-5-re, de Parrizas Diaz keze nem remegett beg, és jó adogatójátékkal lezárta az összecsapást.

Transylvania Open, nyolcaddöntők

  • Anasztaszja Potapova-Viktorija Golubic 6:2, 6:2
  • Nuria Parrizas Diaz-Gálfi Dalma 6:1, 6:4
  • Jule Niemeier-Kamilla Rahimova 6:4, 6:4
  • Jasmine Paolini-Dajama Jasztremszka 6:4, 6:1
  • Angyelina Kalinyina-Ysailine Bonaventure 6:3, 6:2
  • Csiju Vang–Elena Gabriela Ruse 6:1, 6:7, 7:6
  • Anna Blinkova-Csinju Vang 6:4, 2:6, 6:1
  • Bondár Anna-Harriet Dart 7:6, 6:4

Kapcsolódók

Kimaradt?