Beteljesedett tündérmese: a selejtezőkből érkezett Anna Blinkova megnyerte a Transylvania Opent

Újabb három szettes mérkőzés végén örülhetett újabb, ezúttal végső győzelmének Anna Blinkova, aki selejtezőkből érkezve nyerte meg a női tenisz Transylvania Opent.

Közel telt ház várta a Szamos-parti BT Aréna centerpályáján a negyedmillió összdíjazású, WTA-250-es besorolású Transylvania Open döntőseit. A közönség már a bemutatáskor elköteleződött az olasz Jasmine Paolini mellett, aki amúgy a szervezők részéről is kapott egy-egy löketet a mérkőzés kulcsfontosságú pillanataiban: térfélcserekor két alkalommal is olasz slágerekkel "szórakoztatták" a közönséget.

Ana Blinkovának ez már a hetedik mérkőzése volt Kolozsváron. A 24 éves moszkvai lány ígéretes juniorkarrier után beindította profi pályafutását is, 2020 februárjában a WTA-ranglista 54. helyét foglalta el. Sérülések miatt ezután hosszú időszakokat kihagyott, így Kolozsvárra a 134. pozícióról érkezett, és két selejtezőkör után jutott csak fel a főtáblára.

Az első két fordulóban könnyebb, papíron vele egy szinten levő ellenfeleket kapott, de a negyeddöntőben a 2. kiemelt Anhelinya Kalinyina, majd az elődöntőben Anasztaszija Potapova komoly skalpnak számított. Ami ennél is fontosabb, Blinkova egyenletesen magas színvonalon játszott a tornán, kevés ki nem kényszerített hibát vétett.

A finálé első játszmájában 2-2-ig fej fej mellett haladtak a felek, majd Blinkova egy brékkel ellépett, és 32 perc után egy lépéssel közelebb került a győzelemhez.

A második szettben is előnye volt az orosz lánynak, úgy tűnt, hogy a nézők "nem kapják meg a pénzüket", de az alig 160 centiméteres Paolini erőssége a harci szellem, visszakapaszkodott a mérkőzésbe, és 36 perc után 6-3-ra megnyerte a második játszmát és következhetett a mindent eldöntő szett.

Itt már nem tudott érdemleges ellenállást kifejteni az olasz zsebdinamó, Blinkova 150 km/h/s adogatásai eleve esélyt se adtak neki arra, hogy brékelni tudjon. Egy újabb 6-2-es játszma után Anna Blinkova rohanhatott edzője ölelésébe.

Transylvania Open, döntő

  • Anna Blinkova-Jasmine Paolini 6-2, 3-6, 6-2

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?