FRISSÍTVE - Anna Blinkova és Jasmine Paolini döntőzik a Transylvania Open trófeájáért

FRISSÍTVE: Folytatódik a selejtezőből érkezett Anna Blinkova menetelése a kolozsvári Transylvania Open női tenisztornán, a WTA-ranglista 138. helyén álló orosz lányt a közel száz pozítcióval előrébb levő honfiátrsnője, Anasztaszija Potapova se tudta megállítani a döntő felé vezető útjában. FRISSÍTÉS: A másik elődöntőből az olasz zsebdominó Jasmine Paolini jutott a fináléba, miután három szettben legyőzte a kínai Hsziju Vangot.

Az előző napoktól eltérően a Szamos-parti BT Aréna már nem kongott az ürességtől az elődöntős szakaszához érkezett Transylvania Open női tenisztorna szombati játéknapján.  

Az már pénteken kiderült, hogy a negyedmillió dollár összdíjazású WTA-250-es kolozsvári torna döntőjének lesz orosz érdekeltje, hiszen Anasztaszija Potapova és Anna Blinkova is három szettes mérkőzésen múlta felül magyar illetve ukrán ellenfelét.

Mint írtuk, Potapova negyeddöntős ellenfele Bondár Anna volt, az orosz  7-5, 3-6, 6-1-re nyert a legjobb magyar női teniszező ellen. A következő negyeddöntő orosz-ukrán csatát hozott, a selejtezőkből érkezett Anna Blinkova a torna meglepetését szolgáltatva 6-7, 6-1, 6-3-ra legyőzte a 2. kiemelt Anhelinya Kalinyinát. Az ukrán tulajdonképpen a kolozvári torna legmagasabban jegyzett játékosa volt az utolsó pillanatban visszalépett Barbora Krejcikova hiányában.

Bár a labdameneteket a mérkőzés elejétől Anasztaszija Potapova irányította, a pontok ellenfele oldalán gyűltek. A 4. kiemelt 1-5-nél „ébredt fel” és sorozatban hat game megnyerésével behúzta az első szettet.

A második játszma elején is elhúzott Blinkova, majd 2-4-nél úgy tűnt, hogy Potapova ismét megfordítja az állást. Ez alkalommal viszont Blinkova jobban összpontosított, és bár „leadott” egy játékot, a második szettet 6-4-re megnyerte.

Következhetett a mindent eldöntő harmadik játszma. Mint az előző szettekben is, Blinkova brékelte Potapovát, de a WTA-ranglista 48. helyén álló moszkvai lány egyenlíteni tudott 4-4-re. Amikor már mindenki készült az újabb rövidítésre, akkor Blinkova egy magabiztos adogatással egy játékra került a győzelemtől, és Potapova nem bírta a nyomást, elvesztette az adogatását.

Fotó: Transylvania OpenEzzel eldőlt, hogy folytatódik Anna Blinkova kolozsvári tündérmeséje, a sérülés után visszatérő 24 éves  teniszező két selejtezőkör után a főtáblán további négy mérkőzést megnyerve (közöttük a 2. és 4. favoritok ellen - szerk. megj.) bejutott aTransylvania Open döntőjébe.

Ellenfele az a Jasmine Paolini lesz, aki a másik elődöntőben 7-5, 4-6, 6-3-ra legyőzte a kínai Hsziju Vangot. A pálya egyik oldalán ott állt a zsebdinamó Paolini, aki csupán 160 centiméteres magasságát  iszonyatos lábmunkával kompenzálta. A toszkánai olasz lány az első szettet 7-5-re behúzta, de a második játszmában a 22 centivel föléje magasodó kínai fonákütései rendre a vonal mellett landoltak, és a szettet 6-4-re megnyerve kiharcolta a döntő szettet. 

A mindent eldöntő harmadik játszmában Paolini 2-1-es vezetésénél Vang bekérette az orvost, majd el is vonult vele egy kicsit fáslizásra, majd új erőre kapva egyenlíteni tudott. A következőkben viszont Paolini akarata érvényesült, ismét elvette Vang adogatását, megváltotta a jegyét a Transylvania Open fináléjára.  

Transylvania Open, elődöntők

  • Anna Blinkova - Anasztaszija Potapova 5-7, 6-4, 6-4
  • Hsziju Vang - Jasmine Paolini 5-7, 6-4, 3-6
    16/9 vagy 1920x1080
    CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?