Transylvania Open: kipotyogott a két első számú favorit

Kedden két húzónév is kiesett a Kolozsváron rendezett WTA-250 besorolású női tenisztornán: előbb Gabriela Rusae robbantotta fel a Szamos-parti BT Arénát azzal, hogy három szettben legyőzte a 2. kiemelt amerikai Alicia Parksot, majd az emelkedett hangulatot az első számú favorit Sorana Cirstea rontotta el azzal, hogy két szettben (6:3, 6:3) kikapott sima a német Eva Lystől.

Fotó: Transylvania OpenTovább romlott kedden a Kolozsváron rendezett WTA-250 besorolású Transylvania Open női tenisztorna vonzereje, ugyanis a főtábla első két favoritja, Sorana Cirstea és Alicia Parks is kiesett. A torna már az indulás előtt több nagy érvágást is szenvedett azzal, hogy Caroline Garcia, Donna Vekic és Karolina Pliskova is visszalépett, így a rendezők azt remélték, hogy a román húzónevet hozzák majd be a közönséget.

Ez kedden működött is egy adott pontig, Ana Bogdan és Gabriela Ruse is nyerni tudott, ez utóbbi nem is akárki ellen: a 25 éves bukaresti lány a 2. kiemelt Alicia Parksot győzte le három szettben. Ezután lépett pályára az első számú favorit, Sorana Cirstea , aki a nap – román szempontból – negatív hőse lett azzal, hogy sima két szettben kikapott a német Eva Lystől.   

A torna szerdán a nyolcaddöntőbe jutásért rendezett mérkőzésekkel folytatódik. Ebben a szakaszban kerül sor, csütörtökön egy román-magyar összecsapásra is, Gabi Ruse a legjobb magyar teniszezővel, Bondár Annával mérkőzik meg.

Női tenisz Transylvania Open, Kolozsvár
a szerdai program 
D. Sznigur  (UKR) -A. Friedsam (GER) 
[6] Y. Wickmayer (BEL) - J. Teichmann (SUI) 
C. Naef (SUI) - J. Cristian (ROM) 
M. Bulgaru (ROU) - [4] R. Masarova (ESP) 
P. M. Tig (ROU) - [Q] E. Makarova 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?