Transylvania Open: halálos fenyegetések miatt állítottak bodyguardot Sorana Cirstea mellé

Bodyguardot állítottak a kolozsvári WTA-250-es besorolású női tenisztorna szervezői Sorana Cîrstea mellé, aki több tucat halálos fenyegetést kapott azt követően, hogy a torna első fordulójában 3:6, 3:6-ra kikapott az ukrán származású, de német színekben játszó Eva Lystől.

A legjobban jegyzett román női teniszező, Sorana Cîrstea (26. a WTA-ranglistán) első számú favoritként érkezett a kolozsvári Transylvania Open női tenisztornára. A 33 éves román lány azt követően vált az első számú kiemeltté, hogy az előtte jegyzett játékosok - Caroline Garcia, Donna Vekic és Karolina Pliskova - még a torna kezdete előtt visszaléptek.

Fotó: Transylvania OpenSorana Cirstea kedd este lépett pályára a BT Aréna centerpályáján, az első fordulóbeli ellenfele az az Eva Lys volt, aki több mint száz hellyel hátrébb van a WTA-ranglistán és aki még egyetlen WTA-mérkőzést se nyert meg. Az ukrán származású, de német színekben játszó 21 éves teniszező az elmúlt időszakban elsősorban ITF challenger tornákon próbált kellő számú pontot gyűjteni ahhoz, hogy a WTA égisze alatt szervezett tornákon indulhasson.

Lys szolgáltatta a Transylvania Open legnagyobb meglepetését azzal, hogy sima két szettben legyőzte Cirsteát, akit ezt követően „megtalált” az internet népe. A román teniszező, illetve a Transylvania Open Instagram-profilját ellepték gyalázkodó kommentelők, akik nyomdafestéket nem tűrő stílusban vádolták meg Cirsteát, hogy „eladta” a meccset. „A pokolba veled, a családoddal, a hazáddal és a vallásoddal! Kár lenne valaha is újra teniszütőt fognál a kezedbe. Nem akartál nyerni, mert azt mondták neked, hogy veszítsd el a meccset. Egy nap valaki meg fog találni, és megöl a viselkedésed miatt" - fenyegette meg Sorana Cîrsteát egy arab származású férfi.

A román „szurkolók” se fogták vissza magukat: „Egy szemét vagy, vonulj vissza”, „Adja Isten, hogy úgy végezd, mint Irinel Columbeanu”, „Románia legnagyobb csalója vagy, nem tudom, hogy bír téged hordozni a föld”, „Remélem, tolószékben végzed”, „Lys-t az összes ITF-es megveri, te meg egy szettet sem tudsz tőle elvenni” – folytatódtak a gyalázkodó hangnemű kommentek.

Fotó: Transylvania OpenA halálos fenyegetéseket a Transylvania Open szervezői is komolyan vették, akik megduplázták a Sorana Cirstea körüli biztonsági személyzetet. Patrick Ciorcilă tornaigazgató a Maszolnak elmondta, aggódik a Sorana Cîrstea által kapott fenyegető üzenetek miatt, amelyeket valószínűleg szerencsejátékosok írtak. „Aggódunk az ilyen viselkedés miatt. Tudjuk, hogy legtöbbször olyan szerencsejátékosok írják ezeket, akik veszítettek és frusztráltak. A WTA-val együtt dolgozunk a valódi fenyegetések azonosításán és elhárításán” – mondta Ciorcilă. Hozzátette: a Transylvania Open biztosítja a játékosok biztonságát a torna teljes időtartama alatt, a csendőrség egységei és egy magán biztonsági cég munkatársai is jelen vannak a BT Arénában. „Ami a közösségi médiában történik, az egy globális jelenség, úgy gondolom, hogy állami vagy európai uniós szinten kellene szabályozni, és közvetlenül a forrásnál kellene szűrési és moderálási megoldásokat találni” – fogalmazott a Transylvania Open igazgatója.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?