Tokió 2020: városnézésre mentek, hazaküldték őket

A szervezők két sportolót szankcionáltak, akik ezüstérmet szereztek Tokióban.

Megvonták a szervezők két, korábban érmet szerző grúz sportoló akkreditációját, mivel nem tartották be az olimpián való részvétel szabályait. A sportolók kizárólag edzés vagy verseny miatt hagyhatják el az olimpiai falu területét, azonban Vaza Margvelasvili és Lasa Savdatuasvili szórakozás szándékával távoztak.

A Grúz Olimpiai Bizottság tájékoztatása szerint a két fiatalember azért hagyta el az olimpiai falut, hogy egy Japánban élő ismerősükkel találkozzanak. „A kijáratnál senki sem állította meg őket, ezért úgy gondolták, szabad a kijárás. Egy kis levegőt akartak szívni, lazítani egy nehéz versenynap után, egy megterhelő izolációs időszak végén” – állítják a grúz illetékesek.

A szervezőket nem hatotta meg a magyarázat, megvonták mindkét sportoló akkreditációját. Ennek semmiféle gyakorlati következménye nem volt, a szankcionált grúzok ugyanis időközben elutaztak Japánból.

„Megengedhetetlen, hogy bárki elhagyja az olimpiai falut turisztikai célzattal” – nyilatkozta Masa Takaja, az olimpiai szervező bizottság szóvivője.

Margvelasvili és Savdatuasvili egyaránt ezüstérmet nyertek cselgáncsban.

(Nyitókép: Twitter/GeorgianDream)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?