Tokió 2020: fociban összejöhet a brazil-spanyol álomdöntő

A spanyolok 5, a mexikóiak 6 gólt szereztek a negyeddöntőben.

A negyeddöntő első mérkőzésén Spanyolország kétszer is hátrányba került Elefántcsontpart ellen, de Dani Olmo, majd Rafa Mir révén mindkétszer egyenlített. Utóbbi, aki csereként, a 90-ik percben lépett pályára, a hosszabbításban még két alkalommal betalált, s Oyarzabal szintén beköszönt az afrikai csapatnak.

Spanyolország így 5-2-vel ment tovább, s Japánnal játszik majd az elődöntőben. A házigazdák Új-Zélandot múlták felül a negyeddöntőben. A mérkőzés 120 perc játék után is 0-0-ra állt, így a tizenegyesek döntöttek. Az új-zélandiak kétszer is hibáztak, a házigazdák egyszer sem, így a japánok jutottak be a legjobb négybe.

A címvédő Brazília szintén elődöntős, miután egy góllal felülmúlta Egyiptomot. A mérkőzés egyetlen, mindent eldöntő találatát Matheus Cunha szerezte a 37. percben.

Nem a spanyolok és az elefántcsontpartiak egymás elleni párharca volt a nap legtöbb gólt hozó negyeddöntője, hiszen Mexikó 6–3-re múlta felül Dél-Koreát. A mexikóiak a 12. percben szereztek vezetést, s noha az ázsiaiak gyorsan kiegyenlítettek, a szünetre 3–1-es mexikói vezetéssel vonultak le a csapatok. A folytatásban a mexikóiak még három gólt szereztek, a koreaiak erejéből csak a szépítésre futotta.

(Nyitókép: olympics.com)

Kapcsolódók

Kimaradt?