Győzelemmel kezdett a román futballválogatott az olimpián

Minimális győzelmet aratott Románia olimpiai labdarúgó-válogatottja Japánban, a nyári ötkarikás játékok férfi futballtornájának első fordulójában, a közép-európai idő szerint csütörtök kora délután kezdődött Honduras elleni meccsen.

Az olimpiai játékokon 57 év szünet után szereplő román csapat kissé megiletődötten kezdett a közép-amerikaiak ellen, akik a meccs első helyzetét is kialakították – Aioani kapus lábbal védett egy nem túl erős, de megpattanó lövést –, az első félidő második felében pedig akár a vezetést is megszerezhették volna egy védelmi hibát követően, de Mirel Rădoi szövetségi kapitány legényei a gólvonal előtt tisztáztak.

A két helyzet között a román birtokolták többet a labdát, de gólhelyzetet nem tudtak kialakítani, hacsak Ganea gyatra próbálkozását nem tekintjük annak. Aztán a félidő hajrájában Ciobanu szöglete után Oliva oly szerencsétlen ért a feje búbjával a labdába, hogy az a saját kapujában kötött ki, így a románok vonulhattak előnnyel a szünetre.Megszenvedtek a románok a sikerért | Fotó: frf.ro

A második félidő két gyenge csapat játékát hozta, a románok szinte csak az eredmény tartására törekedtek, ami sikerült is nekik, így győzelemmel mutatkoztak be Japánban.

Olimpiai férfi labdarúgó-torna, 1. forduló:
B-csoport: Románia–Honduras 1–0 (1–0), gólszerző: Oliva (45+1., öngól). A másik meccsen: Új-Zéland–Dél-Korea 1–0. Július 25-én, vasárnap Románia–Dél-Korea és Új-Zéland–Honduras összecsapásokat rendeznek.

A 2016-os Rio de Janeiró-i olimpia döntőjének „visszavágóján” Brazília roppant izgalmas mérkőzésen legyőzte Németországot: a dél-amerikaik Richarlison triplájával már 3–0-ra is vezettek, de a németek egy gólra felzárkóztak, ám a hajrában Paulinho ismét növelte a selecao előnyét.

Meglepetés, hogy a legerősebb kerettel érkező spanyoloktól csak gól nélküli döntetlenre futotta Egyiptom ellen, illetve, hogy Ausztrália legyőzte az aranyéremre is esélyesnek tartott Argentínát. A 2020-es győztes Mexikó leiskolázta a franciákat, és győzelemmel kezdtek a házigazda japánok is.

A-csoport: Mexikó–Franciaország 4–1, Japán–Dél-Afrika 1–0.
C-csoport: Egyiptom–Spanyolország 0–0, Argentína–Ausztrália 0–2.
D-csoport: Elefántcsontpart–Szaúd-Arábia 2–1, Brazília–Németország 4–2.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?