Tokió 2020: csúnyán leszerepelt a román fociválogatott

Fotó: FRFHárom csoportmérkőzés után csomagolhat Tokióban a román labdarúgó-válogatott, amely az olimpiai torna harmadik fordulójában gólnélküli döntetlent játszott Új-Zéland együttesével, és így nem jutott be a negyeddöntőbe. 

A Mirel Rădoi által irányított trikolóroknak győzelemre lett volna szükségük a B-csoport utolsó fordulójában Új-Zéland ellen a negyeddöntőbe jutáshoz. A román válogatottnak a záró etap előtt 3 pontja volt, amit a Honduras elleni győzelemért kapott, viszont a Dél-Korea elleni kiütéses vereség (0-4) következményeként ki-ki mérkőzés várt rájuk az All Black ellen. 

Rădoi lecserélte a teljes támadószekcióját a gólszerzés reményében, viszont a felhozott játékosok közül Florescu csak kapufáig jutott a 11. percben. Az első félidő végéhez közeledve a másik oldalon Aioaninak kellett nagyot védenie Chris Wood lövésénél.

Az eredménykényszerbe játszó románok többet rohamoztak a második félidőben, de Marius Marin és Rațiu fejesét is ki tudta védeni az újzélandi kapus.

Az utolsó negyedórára Rădoi hármas támadócserét hajtott végre, de csapata gólt nem tudott szerezni.

A gólnélküli döntetlen azt jelentette, hogy Románia a csoport 3. helyén végzett és lemaradt a negyeddöntőről, ahova Dél-Korea és Új-Zéland jutott be.

Eredmények, labdarúgás, B-csoport, 3. forduló

  • Dél-Korea-Honduras 6-0
  • Románia-Új-Zéland 0-0
Hely Csapat Mérkőzés Gólarány Pont
1. Dél-Korea 3 10-1 6
2. Új-Zéland 3 3-3 4
3. Románia 3 1-4 4
4. Honduras 3 3-9 3

    

 

Kapcsolódók

Kimaradt?