Tokió 2020: Legyőzte az amerikaiakat, negyeddöntős a férfi vízilabda-válogatott

Az Európa-bajnok magyar válogatott 11-8-ra legyőzte az Egyesült Államok csapatát az olimpia férfi vízilabdatornájának negyedik fordulójában, ezzel már biztosan negyeddöntős.

Magyar góllal indult a mérkőzés, az első akció végén Mezei volt eredményes. A rivális válasza majdnem három perc elteltével érkezett, majd egymás után több lehetőség is kimaradt mindkét kapu előtt. A negyed ennek ellenére magyar találattal zárult, Pásztor volt eredményes másfél perccel a dudaszó előtt.

A második felvonás kezdetén egyenlítettek az amerikaiak, akik aztán jó blokkokkal hatástalanították a magyar ellentámadást. Märcz Tamás tanítványai nehezen tudták feltörni az ellenfél védelmét, ezért átlövésekkel próbálkoztak, az amerikaiaknak azonban hol a kapufa segített, hol kapusuk védett szépen, hol pedig a blokkok voltak a helyükön. Támadásban sem tétlenkedett a rivális, egy bejátszás után egygólos előnybe került, de két perccel a nagyszünet előtt Varga Dénes bombagóljával újra egyenlő volt az állás. Az Egyesült Államok újabb góljára már kettővel válaszolt a Märcz-csapat, előbb Vámos, majd Hárai kiváló egyéni megmozdulása nyomán egygólos magyar vezetéssel zárult az első félidő.

A harmadik negyed elején az amerikai kapitány időt kért, ami után Nagy Viktornak kellett védenie egy kapura lövést, az ellentámadásból viszont Manhercz volt eredményes, így a magyar csapat már kettővel vezetett, és az addigi hat gólt hat különböző játékos szerezte. A rivális eredménytelen emberelőnyös helyzete után a labdaszerzésnél Märcz Tamás azonnal időt kért, majd Vámos lett az első duplázó a magyarok közül, az előny pedig ezzel háromgólosra duzzadt. Manhercz egy nagyszerű ejtéssel növelte tovább a különbséget, Nagy Viktor pedig remekül védett, így a harmadik negyedet kapott gól nélkül és hármat lőve hozta le a magyar együttes.

A záró játékrészben Varga Dénes ötméteresből talált be, közben viszont az amerikaiak is szereztek két gólt. A hajrá kezdetén a rivális újfent eredményes volt, Manhercz viszont két akcióval később válaszolt, ezzel bebiztosítva a magyar győzelmet. Újabb amerikai találat után Hosnyánszky a dudaszó pillanatában állította be a végeredményt.

A magyar válogatott hétfőn közép-európai idő szerint 3 órakor az olaszokkal találkozik.

(Nyitókép: MTI)

Kapcsolódók

Kimaradt?