Tokió 2020: Bencic és Vondrousová játssza a női tenisztorna döntőjét

Fotó: Tokyo OlympicsA 9. helyen kiemelt svájci Belinda Bencic lett az első finalista a tokiói nyári olimpiai játékok női tenisztornáján, miután óriási csatában, 2 óra 46 perc játék után gyűrte le három játszmában a kazah Elena Rybakinát.

A rövidítésben a svájci javára eldőlő első szett már önmagában 75 percig tartott, majd alig 40 perc alatt egalizált a kazah. A döntő játszma aztán ismét nagy küzdelmet hozott, amelyben Bencic eggyel többször vette el ellenfele adogatását, így végül megnyerte a mérkőzést, s készülhet a szombati fináléra, ahol a cseh Markéta Vondrousovával találkozik majd.

A cseh Marketa Vondrousova két sima játszmában legyőzte a negyedik helyen kiemelt ukrán Jelina Szvitolinát. Voundrosova - aki a keddi nyolcaddöntőben a hazaiak kedvencét, a világranglistán második Oszaka Naomit búcsúztatta - 35 perc alatt nyerte az első játszmát 6:3-ra, majd még ennél is könnyebben a másodikat.

Bencic továbbjutásával biztossá vált, hogy sorozatban a negyedik olimpián lesz svájci érem teniszben – 2008-ban Rogerd Federer és Stan Wawrinka kettős arany-, 2012-ben előbbi egyesben ezüst-, 2016-ban pedig  Bacsinszky Tímea és Martina Hingis duója női párosban szerzett ezüstérmet.

Eredmények, tenisz, női torna, elődöntők

  • Vondrousova (cseh)-Szvitolina (ukrán, 4.) 6:3, 6:1
  • Bencic (svájci, 9.)-Ribakina (kazah, 15.) 7:6 (7-2), 4:6, 6:3

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?