Visszalépett az olimpiai részvételtől Simona Halep

Sérülése miatt nem vesz részt a tokiói nyári olimpiai játékokon Simona Halep – jelentette be hétfő este Mihai Covaliu, a Román Olimpiai és Sportbizottság (COSR) elnöke.

Covaliu elmondta, a női teniszezők világranglistáján jelenleg a harmadik helyet elfoglaló román játékos arról tájékoztatta őket, hogy sérülése miatt nem tud részt venni a július 23-án kezdődő ötkarikás játékokon. „Átfogó vizsgálatokon esett át a napokban, és az orvosok azt mondták, hogy még legalább négy hétig nem játszhat. Ez nagy veszteség Románia számára az olimpiai játékok előtt" – fogalmazott Covaliu.

A hírt Halep a közösségi médiában is megerősítette.

Simona Halep május 12-én lábsérülés miatt feladta a mérkőzést a német Angelique Kerber ellen a római tenisztorna második fordulójában. Ugyanezen okból nem vett részt a francia nyílt teniszbajnokságon, majd a wimbledoni tornától is visszalépett.

A tokiói nyári olimpiai játékokat eredetileg 2020-ra tervezték, de a koronavírus-világjárvány miatt 2021-re halasztották, július 23-ától augusztus 8-áig zajlik majd. A 2012-es londoni olimpián Halep az első körben kiesett, a 2016-os riói ötkarikás játékokon nem vett részt.

(Nyitókpen Simona Halep | Fotó: Agerpres/EPA)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?